190325b2-skuterspor.jpg

Svingte av Lomunddalsvegen ved Lomunda og kjørte gjennom Møkkelgardsgrenda til parkeringsplassen ved Setertrøa. Den ansvarlige for brøytinga hadde dessverre ikke kommet seg ut. Veldig krevende å komme seg opp de siste bakkene. Helt uholdbart! Men jeg betalte noe motvillig parkeringsavgiften, spente på meg skiene og gikk etter fine og faste skuterspor oppover Fossdalen. Kramsnø, rundt 0 grader og helt vindstille. Overskyet og flatt lys.  

 

190325c-Slåstuggu.jpg

Rindal bygdemuseum har en utmarksavdeling i Fossdalen med flere gamle hus. Dette er Slåstuggu, som er fint plassert like ved Fossdalsvegen.

 

190325d2-Gråurfjellet.jpg

Forlot skuterløypa og gikk i retning mot Gråurfjellet. Snudde et godt stykke nedenfor Gråursetra, som vi ser nede til høyre.

 

190325e2-tømmerhus.jpg

Gikk så til Barnevennlig turmål, en tilrettelagt plass noen hundre meter ovenfor Slåstuggu nede ved Fossdalsvegen. En passende plass for en pause!

 

190325f-matpause.jpg

Litt stresset der jeg satt: Som før nevnt, var ikke veien brøyta. Heldigvis hadde en bil kjørt oppover før meg og laget hjulspor. Men med dyp og kram nysnø var det skummelt å kjøre. Smal vei med bratte skråninger nedenfor. Jeg kjente at bilen "dro" hit og dit. Bilen min har høy bakkeklaring, men snøen presset likevel mot understellet. Jeg har dessverre flere dårlige erfaringer med denne veien på vinters tid. PS: Kom meg velberget ned. Med sneglefart.  

 

190325g2-Rognlistuggu.jpg

Rognlistuggu, ei gammel slåttastuggu, inngår også i utmarksavdelingen. Men den blir snart skjult av kratt og trær. Hvem har ansvaret for det? Minner om at det er lenge siden motorsaga kom til Rindal. Men, men! Etter så mye syting og misnøye er jeg nok sikret medlemskap i Gamle, gretne gubbers klubb. Kanskje også æresmedlem på litt lengre sikt. Konkluderer med at Austre Fossdalen er et flott turområde. Så det blir nok en ny vår- eller sommertur!