140520b-Bæverfjordsetra.jpgVi begynte å gå fra steinbruddet ved Bøfjorden og Bæverfjord oppvekstsenter. Først til Solligjerdet og så til østsida av Amtlia. Nokså bratt akkurat her!

 

140520c-Bæverfjordsetra.jpgDette var en fellestur, og mange ble med for å se og utforske nye fjell- og seterstrøk nord for Bøverdalen. Spennende med nye plasser!

 

140520d-Bæverfjordsetra.jpgHer kunne vi nyte maten og utsikten. Magne peker og forklarer hva vi ser. Med erfaring fra orienteringsløp har han oversikten. Havner ikke på villspor!

 

140520e-Bæverfjordsetra.jpgÅ komme seg tørrskodd over Bjøråa var en balansekunst. Gikk bra! Vi måtte over for å komme oss opp til Bæverfjordsetrin.

 

140520f-Bæverfjordsetra.jpgFlere av gardsbruka i Bæverfjord drev med setring her. Det kan vi lese mye om i Seterbok for Åsskard av Bernt Bøe. Interessant lesestoff!

 

140520g-seterhus.jpgSlik så det ut på seterplassen litt tidligere på året, 22. april 2014.

 

140520h-rute.jpgHer ser vi den vanligste veien til Bæverfjordsetrin. Tips til en super rundtur: Seterbøen - Seterbøsetrin (eller gjerne over Høystakken) - Ånslætthalsen nord for Høystakken - Bæverfjordsetrin og deretter ned i bygde etter seterveien som er inntegnet på kartet. Vi får sett både mye og langt på den rundturen. Anbefaler å gå over Høystakken i stedet for å ta den lettere ruta om Seterbøsetrin. Kjempebra utsikt fra Høystakken. God tur!