200219b-Midtstua.jpg

Storholten er et fint utgangspunkt for skiturer til både Garbergsfjellet og Snausen. Jeg går vanligvis fra den store P-plassen nedafor Utistua. Denne gangen parkerte jeg på en vedplass rett ned for Midtstua etter å ha snakka med gardbruker Hans. Alltid svært interessant å føre hva lokalkjente kan fortelle!

 

200219c-skilt.jpg

Fulgte veien som går sørover til Snausen. (Blir ikke brøyta.) På toppen av den første lange motbakken heter det Flåtten. Flått betyr flatt jordstykke.

 

200219d-skog.jpg

Veien går gjennom et stort skogområde. Det var meldt sol utpå dagen. Så lite til den på første del av turen.

 

200219e-bekk.jpg

Gikk på gamle og faste skuterspor som på det meste var dekt av 25 cm djup og litt våt nysnø. Tok en kort pause ved Bekkrokene. Da hørte jeg plutselig lyden av en snøskuter bak meg. En hyggelig lyd denne gangen! Det var en familie som skulle til hytta si. - Det er vel tungt å gå? spurte de. Måtte bare innrømme det. - Tungt for skuter´n også, sa de og fortsatte sin motoriserte ferd. For meg ble jo turen videre etter skutersporet veldig lett. Bare positivt! 

 

200219g-Stabben.jpg

Ser mot Snausstabben, en lett igjenkjennelig fjelltopp ved Snausen. Snausen var først en markagard, senere ble plassen brukt til seterdrift.

 

200219h-berget.jpg

Så kom sola og lyste opp berg og skoglier ved Bergslette(t). Kom som bestilt! Og en vakker, blå himmel!

 

200219i-kolle.jpg

Gikk opp på en liten furukolle, en yndlingsplass når jeg er på disse traktene. Satt i solskinnet og tømte matboksen. Godt å kunne slappe av skikkelig!

 

200219j-fururabb.jpg

Har altså vært her flere ganger. Dette bildet er fra 12. januar 2019. Her kan jeg få oppleve sola når Børsetgrenda ligger i skygge.

 

200219k-Tifjellet.jpg

Dagens tur ble etter hvert helt strålende! Tok et bilde fra Bergslette mot Tifjellet før jeg rente sakte nedover til Storholten. En storarta dag i februar!