x309-kart.jpg

Børset ligger mellom Aune (mot vest) og Bolme (mot øst). Eller Bolmen, som det skrives på kart og veiskilt.

 

x310-grenda.jpg

Mot vår i Børsetgrenda. Sett fra Oppigard Almberg. Fra venstre nærmest: Austistua, Tøfte I/II og Utigard. Nyeng på motsatt side av veien. Oppe til venstre ser vi Folden og Børsettrøa (Høgås). I bakgrunnen Børsetliin.

 

x311-isgang.jpg

Isgang (isforr) i Surna, 15. april 2011. Bildet er tatt nedafor Austistua. En stor ispropp der Bøllu møter Surna gjorde at elva tok nye veier over dyrkamark.

 

x312-isforr.jpg

Slik så det ut etterpå. Nederste del av stolpene fikk virkelig vaska seg. Vi hørte høge smell når digre isflak traff stolpene i stor fart. Rart de ikke knakk! 

 

x313b-Utigard.jpg

Full vår! Utigard til venstre og Tøfte I/II til høgre. Fotografert fra Høgåsen.

 

x314b-HE.jpg

På fanget til bestefar i Utigard. Som liten gutt fikk jeg bli med bestefar til Børsetsetra i Folddalen. Følte meg privilegert! 

 

x315-Tøfte-a.jpg

Bestefar solgte hustomt til foreldrene mine, som bygde Tøfte i 1949. Hvor jeg vokste opp i trygge omgivelser!

 

x316-Tøfte-b.jpg

Her sitter jeg på "Tøfte-trappa" sammen med mor og søster. Ingen hadde "skjermer" å stirre på den gangen. Vi lekte mye ute. Sikkert like bra!

 

x317-Tøfte-c.jpg

Søster Oddny og svoger Arvid bygde Tøfte II i 1976-1977. Artig å studere slåtteengene i bakgrunnen. De gror fort igjen når slåtten opphører.

 

x318-Tøfte-d.jpg

Det har alltid vært potetåker på Tøfte. Også siste år. Øverst i lia har vi Oppigard Almberg.

 

x319-Austistua.jpg

Fra sommer til høst. Og som vanlig pent og ryddig rundt husa i Austistua! Sett fra Tørsetlia. Åsan med Høgåsen midt i bildet.

 

x320-Austigard.jpg

Dette er Østhus (Austihusa) og Austigard (til høgre). Bestefar (morfar) vokste opp i Austigard sammen med veldig mange søsken. 

 

x321-Austigard2.jpg

Avslutter med dette bildet av Austigard Børset. Vakkert med høstfarger! Men nå venter jeg først og fremst på vår og sommer. Nærmer seg!