190201b-kart.jpg

Skiløype: Fra Bjørnsledet i Folddalen er det som regel gode skuterspor inn til Bolmsetrin. Jeg fulgte løypa oppover Bekkerseterlia og fram til Lomtjønna. Der svingte jeg av skisporet og gikk sørover mot Børsetfjellet. Det er lenge siden jeg har gått dit på ski. (Fjellet kalles også Gaddfjellet.)

 

190201c-Rindal.jpg

Før jeg tok fatt på fjellsida, gikk jeg opp på kollen nordvest for Lomtjønna. Der møtte jeg sola. Et hyggelig gjensyn! Vi ser mot Rindal og Løfallfjella.

 

190201d-Sandfjellet.jpg

Her har vi Sandfjellet i bakgrunnen. Vinden hadde bygd opp fokksnøskavler ved Lomtjønna. Noe den flittig fortsatte med da jeg kom gående.

 

190201e-snøfokk.jpg

Det blåste friskt da jeg nærmet meg toppen på Børsetfjellet, 647 moh. Både vinden og sola var i full aktivitet. Kaldt, men også fint med sol og snøfokk.

 

190201f-Surnadal.jpg

Bildet viser to ting: Skygge i Surnadal og skralt med snø på Børsetfjellet. Ved varden har vinden gjort en grundig jobb: Ikke mer snø å blåse bort.

 

190201g-Tindfj.jpg

Den flate og langstrakte toppen på Tindfjellet i midten lengst bak. Antar det var hustrig der oppe også denne dagen.

 

190201i-stein.jpg

Fra toppvarden rente jeg ned til Stortelet. For kaldt å sette seg ned å spise i sterk vind. I alle fall ikke nødvendig. Bolmtrollhøtta i midten bakerst.

 

190201j-hytte.jpg

Ved hytta som Georg Børset bygde på Stortelet i 1962, var det helt vindstille. Passet jo veldig bra! Satt lenge i sola og koste meg med maten!

 

190201k-spett.jpg

På turen til Stortelet hadde jeg ikke sett en eneste fjærkledd skapning. Tok et bilde av denne fjærløse stakkaren. Men det ble en forandring: Da jeg rente etter skuterløypa nedover Bekkerseterlia med mine smørefrie og bråkete ski, skremte jeg opp tre orrfugler som lå skjult i snøen. Den nærmeste orrhanen var under tre meter fra skituppene. Greit med både fokksnø og fugler på turen. Opplevelser på hver sin måte!

Denne gangen gikk jeg på langrennski. Uvanlig for meg som bruker korte og breie jaktski. (Bare fotojakt!) Smale og glatte ski i nedoverbakker er ikke så enkelt lenger. Det blir mye sikksakk-kjøring, for ploging og skrensing nekter knærne å være med på. Merkbare protester! Ikke ment som syting, bare fakta! Trøsten er at knærne fortsatt makter å holde meg oppreist. Storartet, selvsagt!