191014b-seter.jpg

Satte fra meg bilen nedafor Vollasetra ved Leverdalsveien, som går langs Granasjøen. Som så mange ganger før. Trives utrolig godt i dette området!

 

191014c-skog.jpg

Nå ville jeg rusle etter turstien fra Vollasetra til Gisnatjønna, en strekning jeg aldri har gått før. Stien fortsetter til Hevertjønna og Gisnadalen.

 

191014d-skygge.jpg

Starta med sol og løvtrær med fine høstfarger. Så gikk jeg oppover "skyggenes dal" med nakne, bladløse trær. Opptråkket sti, senere gikk jeg uten sti. 

 

191014e-tråkk.jpg

Oppe i sola igjen! Leverkinna midt i bildet. Svarthetta, Trollhetta og Gråfjellet i Trollheimen bak.

 

191014f-Dugurd.jpg

Tok første matpause ved Topptjønna. Helt topp! Sol, vindstille og synet av Dugurdsknappen rett fram. Satt med kikkerten og så mot toppen. Merkelig! Ved toppvarden stod det en kvit gjenstand. Har vært på Dugurdsknappen to ganger før, men aldri sett noe annet enn steinvarden. Dette måtte jeg undersøke!

 

191014g-steiner.jpg

Fortsatte nesten fram til Gisnatjønna og dreide mot høyre (mot vest) for å gå til Dugurdsknappen. Skareføret var av den spennende sorten: Holdt bare nesten. Lite å klage over! Mange mektige istidsspor i dette området. Disse flyttblokkene lå pent plassert på et isskurt berg. Steintøft!

 

191014h-tjern.jpg

Oppe i fjellsida fikk jeg et godt overblikk over Gisnatjønna og fjell rundt omkring.

 

191014h2-fjell.jpg

Ser tilbake mot to fjell. Fjellet til venstre har jeg ikke funnet noe navn på. Har studert flere kart. Litt rart! Til høyre har vi Digerhøa, så det er greit. 

 

191014i-snømann.jpg

På toppen av Dugurdsknappen fikk jeg i alle fall forklaring på noe underlig: Den kvite "gjenstanden" var en snømann! Her hadde barn (og voksne?) hatt det kjekt i høstferien. Men mye av nysnøen hadde smelta bort de siste dagene.

 

191014j-Granasjøen.jpg

Dugurdsknappen strekker seg bare 1063 moh. Likevel bra utsikt! Ser her mot Granasjøen og Trollheimen. Litt av Leverdalen i forgrunnen.

 

191014k-Trollh.jpg

Ved å zoome inn ser vi bedre: Leverkinna oppe til venstre, Svarthetta og Trollhetta i midten bak. Samt hus og jorder på Nerskogen.

 

191014l-steinhytte.jpg

Steinhytta Knappstuggu ligger ved stien sør for Dugurdsknappen. Med bålplass og solide sitteplasser! På dørskiltet står det: "Olga og Ola (Kjellom) Vold  En hyllest til to ivrige miljøskapere og skånsomme brukere av Leverdalen  Hilsen grendanaboer"

 

191014m-hytte.jpg

Fra steinhytta kan vi se ei helt moderne hytte på nordenden av Trollhøtta. Blir bare som to små "prikker" i horisonten på bildet. Hytta kalles Trollfoten, og ble offisielt innvia 22. september 2018. Privathytte, men åpen for alle. Nymerka sti fra Olsmedalen (gard) i Gisnadalen. Fra Leverdalen er det visst lettest å gå oppover langs bekkefaret til venstre på bildet og deretter følge fjellryggen opp til hytta. Mange hadde gått denne ruta i høstferien. Fristende turmål?

 

191014n-stier.jpg

En enkel oversikt over turstier. Jeg gikk altså fra Leverdalen til Gisnatjønna. Bildet ble tatt på en tur til Holmtjønna og Skarvbu, 30. august 2019.

 

191014o-rute.jpg

Det ble en passende lang rundtur denne fine høstdagen! Den nye turstien fra Olsmdalen er ikke inntegna. Kartverket gjør det kanskje om ikke så lenge.

 

191014o2-Dugurdskn.jpg

Spiste resten av maten min i Grustaket i Leverdalen. Kunne samtidig se Dugurdsknappen som stikker opp i bakgrunnen.

 

191014p-Trollhøtta.jpg

Her ser vi Trollhøtta fra Grustaket. Et enormt fjell! Vi hadde en Tirsdagstur til både Dugurdsknappen og Trollhøtta, 12. august 2014. Gikk fra Grustaket.

 

191014q-Trollhøtta.jpg

Slutter med et artig bilde fra denne Tirsdagstur´n. Kraftig vind på toppen! Måtte sette sjøbein og niholde på capsene. Likevel: En fantastisk flott fjelltur!