z014-kliving.jpg

Fra min første tur til Flånebba, 12. august 2013. Nokså bratt det siste stykket til toppen. Flånebba er grensefjell mellom Tingvoll og Sunndal.

 

z015-Øksendalen.jpg

Enorm utsikt fra toppen! Ser tydelig Øksendalen, på tross av et trasig motlys.

 

z016-par.jpg

Det er bare å innrømme det: Disse to var mye sprekere enn fotografen. Men, jeg mista ikke motet av den grunn!

 

z017-motsol.jpg

6. oktober 2016: På min andre tur til Flånebba var det nysnø og noe isete i det bratteste partiet. Nedturen ble nervepirende. Burde hatt brodder.

 

z018-HE.jpg

Ved toppvarden, 1147 moh. Kort om turen til Flånebba fra Rødset: 9,4 km tur/retur, total stigning 1026 høydemeter. Kjempeflott tur! 

 

z019-Innerdalen.jpg

Flånebba byr på et fantastisk skue! På klare dager ser vi både Grip og Snøhetta. På bildet har vi Viromdalen og imponerende innerdalsfjell.

 

z020-hus.jpg

Vi forflytter oss til Hammaren på Gylstranda i Tingvoll. Herfra starter det en bratt tursti til Høgfjellet. Kan også gå opp fra Kansdalen. Bratt der også!

 

z021-kusymre.jpg

Tok min første tur til Høgfjellet 17. mai 2013. Om våren dukker det opp kusymre ved Hammaren. Nydelig blomst! Våren er perfekt for en tur til Høgfjellet.

 

z022-seter.jpg

Etter lange og tunge stigninger kommer vi til ei idyllisk flate. Her ligger Hammarsetra, som ble satt i stand utvendig for ikke så lenge sia.

 

z023-Trollheimen.jpg

Fra Hammersetra kan vi kikke på fjell i Trollheimen i det fjerne. Med kikkert er det mulig å identifisere mange av fjella.

 

z024-seterplass.jpg

Den andre stien til Hammarsetra kommer altså opp fra Kansdalen. Prøvde denne rundturen 14. april i år (2019):  Hammaren - Hammarsetra - Kansdalen. Et bra alternativ. Toppturen er tung og krevende med harde stigninger. Lengde tur/retur 5,3 km, total stigning 660 høydemeter. 

 

z025-utsikt.jpg

Utmerket utsikt når skoggrensa er passert! Nærmest har vi Gammelvetten. Historisk plass! Videre Tingvollfjorden og Reinsfjellet med kvit topp.

 

z026-turgåere.jpg

Toppen nærmer seg! Bare 2-3 hundre meter igjen.

 

z027-varde.jpg

Ved toppvarden, 689 moh. Det ble en storartet høgtidsdag på Høgfjellet!

 

z028-benk.jpg

Vi kan få mange spennende fjellturer i Tingvoll! Avslutter med en kort vurdering av de turene jeg har tatt. Meget subjektivt, selvsagt!

1) Valfjellet: Kjedelig turrute, men naturskjønt område ved Fjellsetervatnet. Har tatt to turer dit. 2) Vettafjellet: To ganger dit også. Blir neppe en tredje tur. Andre fjell frister mye mer! 3) Svinnesnebba: Veldig fint å gå oppe på snaufjellet, og fenomenal utsikt fra toppen. Mine to turer dit angrer jeg slett ikke på! 4) Kjerkeberget: Nok med én gang dit. Ser langt fra toppvarden, men noe myrete og kjedelig tursti. 5) Torsknyken: Også et fjell med godt utsyn. Selv likte jeg best de to flotte setrene vi gikk forbi, Hanemsetra og Skarsetra. 6 og 7) Flånebba og Høgfjellet: To turer jeg gjerne tar på nytt. Men ikke før til våren!