170313b-turrute.jpg

Spente på meg skiene på Seterbøen i Bøverdalen og fulgte skogsveien oppover lia. Våt snø, men greit å gå etter skuterspor, så lenge det varte.

 

170313c-Seterbøen.jpg

På Seterbøen er det en liten P-plass (skiltet) for dem som skal til Tverrlihytta og andre turmål i det området. Flatt lys denne dagen, eller "dromle", som det sies lokalt.

 

170313d-Seterbøsetrin.jpg

Gammelt og nytt på Seterbøsetra. Har vært her mange ganger. I alle årstider. Et fjellområde jeg trives ekstra godt i. Variert landskap, stedvis bratt, men man kommer seg fram hvis man velger riktig vei. Noen ganger holder det med kun ett besøk til et turmål. Ikke interessant med flere turer! Men en tur til fjelltraktene nord for Seterbøen er fortsatt fristende. For meg i alle fall. 

 

170313e-Sula.jpg

Utsikt fra Seterbøsetra mot den solbelyste Sula. Til høyre for Sula har vi mektige fjell i Innerdalen. 

 

170313f-Tverrlihytta.jpg

På vei oppover nordsida på Høystakken. Gikk greit med breie ski og feller. Mye verre på sørsida. Måtte ta av skiene der. Alt for bratt! På dette bildet ser vi forresten Tverrlihytta (selvbetj. turisthytte), som en liten prikk. Har derfor merket den med et kryss.

 

170313g-Hjelmen.jpg

Ytterst få solgløtt på denne turen. Passet bra med litt sol da Hjelmen (bakerst) og andre flotte fjell dukket opp.

 

170313h-Høystakken.jpg

Oppe på Høystakken. Høyeste topp 642 moh. To steinvarder står på kanten av den bratte østsida. De kan sees fra seterområdet, som trolig var tanken bak plasseringen.

 

170313i-Høystakken.jpg

Her ser vi de to vardene med steinen i midten, høyt der oppe. Jeg er usikker på om jeg skal anbefale denne rundturen på ski. Deler av turruta minner lite om skiterreng. For bratt, og skummelt på isskare. Har tatt denne rundturen tidligere uten ski. En sommertur til denne flotte utsiktstoppen passer nok best!