170513b-Dronninga.jpg

Telefoto av samme motiv som på ingressbildet. Midt i bildet skispor etter flere sprekinger med breie ski og tunge sko. De gikk fra Viromdalen mot Dronninga (Dronningkrona). Sikkert tungt å gå oppover, men spennende utforkjøringer som belønning for slitet. Imponerende prestasjoner!

 

170513c-hvitveis.jpg

Mye lettere å rusle fra alpinanlegget på Ålvundeidet til toppen av Peknuken. Børsetkjerringa oppe t.h. Kunsten er å komme seg ut og velge en aktivitet som passer den enkelte. Maidagene går for fort!

 

170513d-Ålvundeidet.jpg

Ser tilbake mot Ålvundeidet og Sunndalsfjorden. Mohaugen oppe t.v. Også et fristende turmål!

 

170513e-Børsetkjerringa.jpg

Børsetkjerringa fra en annen kant (øverst t.h.). Flere fjellfugler hadde kommet tilbake fra "sydenoppholdet": heipiplerke, rødstilk og fjellvåk. Trivelig syn!

 

170513f-fjorder.jpg

I forgrunnen: Lite vann i det regulerte Åramsvatnet (Rennsetvatnet). Ikke noe vakkert syn! Ser ellers Ålvundfjorden og ferga mellom Rykkjem og Kvanne.

 

170513g-fjell.jpg

Fra Peknuken mot høye og flotte romsdalsfjell. Utsikten fra Peknuken (684 moh.) er fantastisk! Men å identifisere disse toppene, klarte jeg ikke. Så takk til Gjermund Svinsås som hjalp meg med følgende: Ryssdalsnebba ruver i midten, Fløtatind til venstre (relativt flat topp). Skjorta helt til høyre. Skjorta har jeg studert mange ganger gjennom årene, men fra andre vinkler. Har nok ingen planer om å komme meg opp på de bratteste toppene. Er ingen klatrer!