190125b-spor.jpg

Startet skituren fra Fv65 ved Garbergsberget, ca 400 meter øst for Garberg, en gammel, fredet gard. Fulgte traktorveien oppover lia. Greit å gå i løssnøen, ikke så djupgått som for bare 2-3 dager siden. 14 kuldegrader da jeg kjørte hjemmefra kl. 10.00. På Rindalsskogen var det 18 minusgrader, men bare -13 da jeg kom til P-plassen øst for Garbergsberget. Synes det var litt merkelig. 

 

190125c-Garberg.jpg

Gikk oppå Garbergsberget for kikke på og fotografere Garberg, som har en lang historie som skysstasjon. Garden bakenfor er Rønningen.

 

190125d-myra.jpg

Tilbakeblikk mot Garbergsmyra (midt i bildet), som i 1990 ble vernet som naturreservat. Blant annet på grunn av en rik og variert flora.

 

190125e-fjell.jpg

Et stykke oppe i lia kan vi se fjelltopper i Trollheimen. På denne turen ville jeg prøve en ny, vinterfôret turjakke (Fjellreven). Ble alt for vamt! Stoppet opp og fjernet ett plagg. Ei tynn brynje under jakka var nok. Med slikt skiføre sparer man krefter ved å ikke bruke stavene for mye. Tenker nå på flater og slake motbakker. Stavene trykkes langt ned i løssnøen, og må løftes opp igjen. Unødvendig slit! Lurt å ha breie ski med skifeller når det er slike snøforhold.  

 

190125f-skilt.jpg

Veien slutter under høyspentlinja. Og som alltid i dette området var det mange spor etter "Skogens konge". Eller "Skogens dronning"? Det var også andre enn elger som hadde etterlatt seg spor: Rev, hare, mår og røyskatt. Ingen sensasjon akkurat, men kjekt å se at det er dyreliv i skogen. Rente rett mot ei orrhøne som lå i dokk et par meter foran meg. Godt skjult av snø. Den flakset vettskremt opp fra snøen og forsvant i full fart. Fikk vel sitt livs sjokk. 

 

190125g-varde.jpg

Oppe på snaufjellet var det selvsagt mindre snø enn i skogen. Fra denne varden er det kort vei til hytta på Garbergsfjellet. Ruten til høyre lengst bak.

 

190125h-hytta2.jpg

Hytta er ei åpen turhytte. Bak trærne ser vi skiløypa fra Haugen, laget av tråkkemaskin. Ved venstre bildekant skutersporet fra Storås (Litlåsen).

 

190125i-utsikt.jpg

Fra Garbergsfjellet (604 moh.) er det ekstra god utsikt mot Rørdalen og Lomunddalen. Skimter litt av Rørvatnet nedenfor de nærmeste gardene.

 

190125j-rasteplassen.jpg

Tok matpausen på tilbaketuren. Slo meg ned på en liten fururabb hvor jeg hadde sittet før. Men under andre forhold: Fottur på skare, 31. janur 2017.

 

190125k-furutre.jpg

Furu med mange greiner som strekker seg til værs. Den ene finere enn den andre. I likhet med fjelltopper! Og snøen glitrer vakkert i motlyset. Mange av oss ser på snøkledde og lysende fjell som flotte turmål. Å bruke snøen til skiturer er ikke så dumt!

 

190125l-kart.jpg

Brukte ca fire timer på skituren. Rolig tempo og mange pauser underveis. Det er oppkjørte skiløyper fra Haugen og Rørdalen. Om sommeren er det mange som kjører til Rindalsskogen skytebane (via Haugen) og følger merket tursti til Garbergsfjellet. Kan ta matpausen i turhytta. Greit i dårlig vær. Lett tur!