180517b-Gråhaugen.jpgForlot min trofaste bil i Storsvingen på Gråhaugan i Folddalen og gikk innover til Kvennabekken. Fulgte den bratte stien oppover på høyresida av bekken. Som vi ser på dette bildet, er Gråhaugan et passende navn på disse gråblå bergknausene.

 

180517c-Snota.jpgPå vei mot Kvennabekken kan vi betrakte Snota med sin velkjente profil. Flere som gikk til topps på ski denne dagen.

 

180517f-bål.jpgEtter å ha passert Kvennabekkholtet, fant jeg min faste bålplass under et overhengende berg. Varm kaffe og kalde pizza-stykker smakte fortreffelig!

 

180517g-HE.jpg

17. mai 2005 sammen med Torgeir, som tok bildet. Greit med grillpølser også! Mer snø det året. Vi måtte gå på snø der det i år er snøfritt.

 

180517h2-busker.jpgHøyt og fritt oppe ved bålplassen! Vi ser mot Vinddøla som fosser ned i Gråsjøen etter en lang ferd gjennom fjelltunellen fra Vindøldalen.

 

180517i-blomster.jpgGreplyng og fjellpryd forbereder seg til en ny sommer. Alltid et oppløftende syn! 

 

180517j-Slumpan.jpgSekkvatnet og Slumpan sett fra stien til Gardfjellet. Noen fiskemåser hadde inntatt den vesle holmen ved iskanten, ca midt i bildet. Som vanlig. De burde heller holdt til ved sjøen. Da hadde kanskje egg og unger til rødstilken, heipiplerka og andre fjellfugler fått  være i fred. Men naturen er ikke bare fredfull, den er ofte nådeløs! Og slik må det vel være.

 

180517k-varden.jpgEtter mange pauser og spekulasjoner dukket toppvarden opp, nesten 1000 meter over havet. En passende plass for vårt vakre flagg! Men noe 17. mai-tog ble det ikke. Med tre personer i toget hadde det sett snodig ut å spankulere rundt her oppe og synge i vilden sky. Hadde muligens blitt et minne for livet. Vi nøyde oss med å prate sammen og beundre utsikten. Ingen dårlig løsning! Langt bak og til venstre for flagget ser vi Tindfjellet. Fint turmål dét også!

 

180517l-fjell.jpgMange fjell å studere fra Gardfjellet. Denne fjellrekka består av (f.v.) Rognnebba, Fruhøtta, Pekhøtta, Trollhøtta (lengst bak), Blånebba og Fauskåfjellet. Folddalen ligger nedenfor Gardfjellet, men er skjult på bildet, vi ser over dalen. Sommerens store plan er å "bestige" Rognnebba. Der har jeg aldri vært.

 

180517m-foss.jpgPå tilbaketuren krysset jeg Kvennabekken ovenfor disse fossene, for å kikke opp mot de frådende vannmassene. Helt umulig å gjennskape opplevelsen gjennom et bilde. Likevel: Turbilder kan minne oss om vårt fantastiske fjellandskap!