140425b-Gjørahaugen.jpgSom vi skjønner av navnet, ligger Gjørahaugen ved Gjøra i Sunndal. Vi ser at lia oppover er bratt, men turstien er likevel lett å gå etter.

 

140425c-Gjørahaugen.jpgJeg har nevnt det før, men kan gjenta det: Nettstedet morotur.no har mange nyttige og spennende turtips. Nok å velg i!

 

140425d-Gjørahaugen.jpgOppe ved Flurhytta på Gjørahaugen, 666 moh. Vi ser mot Ekkertinden. Man kan gå opp til Ekkertinden herfra og ned igjen om Vollasetra. En flott rundtur!

 

140425e-Gjørahaugen.jpgGråura sett fra Gjørahaugen. Mange har nok kjørt oppover den bratte stigningen på vei til Oppdal.

 

140425f-Gjørahaugen.jpg1: Stupbratt er det rette ordet her. 2: Gjørahaugen er et naturreservat med bl.a. ekstrem tørr kalkfuruskog. Turstien går rett forbi denne kjempefurua. 3: Dette bildet ble tatt fra motsatt side av dalen, fra seterstien til Gravemsetrin, 8. oktober 2015. Vi ser Gjørahaugen til høyre i forgrunnen. Jeg tar med to bilder fra Gravemsetrin til slutt, selv om de er fra et annet år og fra ei anna årstid.

 

140425g-Gravemsetra.jpgGravemsetrin består av Storvangen og Litlvangen. Her ser vi nedover Sunndalen fra Storvangen. Stien opp til Gravemsetrin er styggbratt, men ufarlig. 

 

140425h-Gravemsetra.jpgTok matpausen på Litlvangen. Kunne tenkt meg enda en tur til Gravemsetrin. Men ønskelista for fjellturer er alt for lang. Må ta ukjente plasser først!