200723a-Gråurfjellet.jpg

Kort biltur for meg til P-plassen ved Stormyra i Østre Fossdalen. Fotturen etterpå tok noe lengre tid. Her ser vi mot Gråurfjellet (eller Gråorfjellet).

 

200723b-Storslettet.jpg

Gikk om Storslettet. Har kun sett høyløa på lang avstand. Ville nå se den på nært hold. Har vært svært omfattende markaslått i dette området.

 

200723c-bekk.jpg

Jeg har aldri før gått direkte fra Storslettet til Gråursetra (Gråora). Måtte krysse Gråurbekken. Ingen sti herfra til trimkassen på Gråurfjellet. Gikk greit uten!

 

200723f-Gråora.jpg

Ruslet rolig oppover til Gråursetra (Gråora). Trivelig å komme hit igjen. Seterdrifta med kyr vart nedlagt på 1920-tallet. Meget gammel seterplass.

 

200723g-skilt.jpg

- Tusen takk!  Satte meg godt til rette i en stol på treterrassen og tok en drikkepause. Prøvde å kjenne igjen fjell jeg så på kort og langt hold. Ikke så lett!

Variert vær på turen: Overskya, regnbyger og plutselig korte perioder med sol. Holdt seg rundt 10 plussgrader. Jeg var godt kledd. Frøs ikke et sekund!

 

200723h-utsikt.jpg

Utsikt fra seterplassen. Stormyra i forgrunnen. Jeg gikk bort til ei hytte i nærheten hvor hytteeieren drev med arbeid på hytta. Ville gjerne få tips om letteste vei til trimkassen på Gråurfjellet. Fikk ei god veiledning om ei grei turrute. Bare to bratte partier, ellers lettgått terreng.

Vi begynte deretter å snakke om den rike blomstringen i år. Nokså uvanlig. Han mente også at skogen var ekstra grønn. I tillegg hadde det dukket opp noe annet som var uvanlig her: grevling. Det hadde han ikke sett tidligere. Da jeg gikk oppover fra hytta, fant jeg faktisk et ganske nytt hi. Kaller det flaks.  

 

200723j-Løfallsetrd.jpg

Har kommet over skoggrensa og skuer mot Løfallseterdalen midt i bildet. Sola lyste opp litt av landskapet da jeg begynte å fotografere. Generøst!

 

200723k-Ruten.jpg

Men skodda nektet å forlate Ruten. Fikk ikke se toppen på denne turen. Får trøste meg med at jeg har sett den mange ganger før. Så det var helt ok.

 

200723l-varden.jpg

Varden med trimkassen, ca 770 moh. (Høyeste punkt på Gråurfjellet ligger 805 moh.) 3,8 km lang tursti hit fra Rindal museums utmarksavdeling. Lett tur!

 

200723m-toppvarden.jpg

Planen var å fortsette på den bratte merkastien ned til gapahuken ved Gråurtjønna. Det vil si Storvatnet, ei av Gråurtjønnin.

 

200723n-kart.jpg

Har tegnet inn turruta på et kart. I tilfelle noen vil se hvor jeg rusla rundt. Sikkert flere som ikke er så godt kjent på disse traktene. Fint turområde!

 

200723o-gapahuk1.jpg

Her ser vi ned til gapahuken. Skimter den omlag midt i bildet.

 

200723q-gapahuk3.jpg

En spennende og spesiell utforming på denne gapahuken. Her har det gått med mye penger og mange dugnadstimer. God grunn til å bukke og takke!

 

200723r-inne.jpg

Gapahuken er ikke ment som en overnattingsplass. Men de som ferdes her, kan gå inn, tenne opp i ovnen hvis de vil, koke kaffe og kanskje grille pølser. Jeg hadde et enkelt opplegg: Spekemat med tilbehør og blåbærsaft. Kjempegodt! Etter dette festmåltidet (i mine øyne), tok jeg fatt på turstien til bilen.

 

200723s-molte.jpg

Her kommer det også noe spiselig. Må nok vente en stund før det er lurt å putte noe av dette i munnen.

 

200723t-marihånd.jpg

Jeg har tatt mange blomsterbilder, men aldri hatt en så opprørt "tilskuer" som da jeg tok dette bildet. Det var nesten snakk om fysiske angrep. Og hvem var så sint? Jo, ei gluttsnipe som stupte mot meg flere ganger. Det har jeg aldri opplevd før! Ikke så dumt å dra til fjells. Får alltid nye opplevelser!