190914b-flombekk.jpg

Det hadde regna kraftig først på dagen, så bekken ved tufta etter Børterløa var flomstor. Planen var å komme seg over tørrskodd. Jeg trakk buksa godt ned over fjellskoene, sikta på noen store steiner og plaska over i full fart. Gikk som planlagt!

 

190914c-furutre.jpg

Ved Børter slette har jeg en fast kvileplass. God utsikt! Har hørt svartspett herfra flere ganger i det siste. I dag så jeg storfugl, bjørkefink og meiser.

 

190914d-osp.jpg

Ei lita osp fanga blikket med sine vakre høstfarger. Ingen tvil: Nå er det høst!

 

190914e-blåbær.jpg

Regnværet som innleda dagen, ga seg etter hvert. Kom faktisk noen korte solglimt. Satser alltid på kortreist mat: Rett fra bærtua til munnen!

 

190914f-tyting.jpg

Jeg har aldri vært noen bærplukker. Synes det er enklere og raskere å ta bilder av bæra. Men må innrømme av trollkrem er utrolig godt!

 

190914g-Bøllu.jpg

Gikk til juvet hvor Bøllu stuper ned i Litlbøllu. Tydelig at inntaket på Stortelet ikke klarte å ta unna alt flomvannet. Sjelden å se Bøllu så praktfull!

 

190914h-Bjønnarabben.jpg

Fortsatte til Bjønnarabben, hytta som Jon Langli bygde. Nå er det tre år sia han la ned vandringsstaven. Det er alltid spesielt å komme hit. Jeg gikk forbi her for første gang i 1954. For 65 år sia! Ikke så rart at det dukker opp mange minner fra turer i Langlimarka. Her trives jeg!

 

190914i-bål.jpg

Etter mimring og fotografering passa det bra med middag og kaffe. For meg er dette det perfekte opplegget. Vet ikke om noe bedre!

 

190914j-lav.jpg

Mye å kikke på i disse dager! Slik som blomsterlav. Vanskelig å finne noe som er vakrere i høstnaturen. Én av flere grunner til å ta en markatur!