z046-Blåhøa.jpg

Ikke alle fjell egner seg for skigåing. Men da kan vi beundre dem på avstand! Her ser vi Blåhøa i Trollheimen, 1672 moh. Har tatt tre fotturer til topps, men aldri vært der på ski. Lettere å ta seg fram uten ski der det er styggbratt. En ny fottur til Blåhøa står fortsatt på "turprogrammet" mitt!

 

z047-Høghøa.jpg

Mye lettere med en skitur til Høghøa, 1308 moh. Blåhøa helt til høyre. Gikk fra Skarbakken (P).

 

z048-Slanglifjellet.jpg

Mot Slanglifjellet fra Lontjønna. Har vært på sistnevnte plass tre ganger, to skiturer og én fottur. Greit å gå fra Storli i Storlidalen.

 

z049-Svahøa.jpg

Svahøa (1348 moh.) lengst bak, sett fra Grønadalen. Tre fotturer til Svahøa, og like mange skiturer til Grønadalen. Fint turområde!

 

z050-Storsalen.jpg

Storsalen rager 1720 moh. Et praktfullt fjell! Det er mulig å komme seg til toppen fra "baksida" (sørsida). Fotografert fra sørsida av Tohatten.

 

z051-Kråkvasstind.jpg

Bak til venstre har vi Kråkvasstinden, et fjell som egner seg godt for både for fotturer og skiturer. Populært turmål! Jeg har vært på toppen (1699 moh.) én gang, og da uten ski. Bildet er tatt fra vestsida av Okla. Starta skituren fra Kåsa i Storlidalen. 

 

z052-Rindhatten.jpg

Rindhatten er et velkjent fjell for rindalinger. Vanligvis lett å komme seg til topps, med eller uten ski. To sommerturer til toppvarden, 1335 moh.

 

z053-Brattskarven.jpg

Brattskarven i Oppdal, 1578 moh. (Har et fjell med samme navn i Rennebu.) Her er vi på vei over Storkvolvet. Det ble en lang skitur! Gikk rundt Leverkinna, pluss et stykke til. Vi avslutta turen med å renne ned alpinbakken på Nerskogen. Var sjeleglad da jeg hadde kommet meg ned uten varige mén.

 

z054-Snøfjellet.jpg

Til venstre det majestetiske Snøfjellet mellom Innerdalen og Todalen. Tre fotturer til Bjøråskaret, men ingen skitur dit. Har som regel bare gått til Tristeinan, som vi ser i forgrunnen. Siste tur til Tristeinan var 5. mars i år (2019). Starta fra Innerdalsmerket, før vi kommer til Kårvatn.

 

z055-Kvennjulfjellet.jpg

Skiløpere i fjellet nord for Kårvatn. Bak dem har vi Kvennjulfjellet. For bratt for skiturer, synes jeg. Har vært på toppen to ganger uten ski på beina.

 

z056-Skarfjellet.jpg

Svært få som besøker Innerdalen i desember - januar. Lite sol i dalbunnen på den tida. Jeg har brøyta meg fram i løssnø. Synet av den vinterkledde Renndølsetra var takken for slitet. Vi kan oppleve mye i vinterfjellet som ikke er mulig i andre årstider. Og nå har vi fått en ny vinter. Med nye muligheter!