180524b-Stangvik.jpgVi kjørte til Stangvik og parkerte ved den berømte bøkeskogen (Grantrøinn). Gikk derfra etter Stangviklivegen mot Storsetra. Sti det siste stykket.

 

180524c-Storsetra.jpgVi tok en lengre matpause ved Storsetra. Dette er fjøset, som er blitt bordkledd og satt i god stand. Åpent for alle!  Et godt tilbud for turgåere i ruskevær. Seterskjelet, dvs. huset hvor seterfolket holdt til, brant ned i 1950-åra etter et lynnedslag.

 

180524d-varde.jpgFra Storsetra fortsatte vi til Jøstrin og kom etter hvert til noen fine berg med god utsikt mot fjell og fjorder. Flott plass! Men hva betyr Jøstrin (Ljøstrin)? Står det for en åpning eller lysning i skogen / terrenget, eller betyr det li, skråning, ås eller høyde? Eller noe helt annet? Mangler svar!

 

180524e-stake.jpgOppe på Klokkarhaugen, 571 moh. Vid utsikt! Vi kan blant annet se Reinsfjellet og fjell ved Innerdalen. Og fjelltopper enda lenger borte!

 

180524f-greplyng.jpg- Å se det store i det små, er et tankevekkende uttrykk. Passer godt på greplyng, en vakker, nøysom og værutsatt fjellplante.

 

180524g-Primus.jpgVi gikk tilbake om Austigardsetra, og et stykke nedenfor seterplassen slo vi oss ned på traktorveien hvor det bare var grus og småstein. Å tenne opp bål nå, er både ulovlig og veldig skummelt. En skogbrann står ikke på ønskelisten! Men det finnes en enkel og brannsikker måte for å skaffe seg litt varmt vann: En gassbrenner med en liten flamme sørger for at vannet koker på et blunk. Bør likevel ha god avstand til brennbart materiale for sikkerhets skyld.  

 

180524h-fjellfiol.jpgFjellfiol og fjellturer er vel en fantastisk kombinasjon? De vakre blomstene stikker opp mellom visne grasstrå og lyser mot oss med sin nydelige gulfarge. Noe annet som også var trivelig denne dagen, var sangen fra gulsanger og munk. For min del var det første gang jeg hørte disse mestersangerne i år. Utrolig kjekt! Det ble mange gode opplevelser denne varme maidagen. En topptur på flere måter!