200621b-kart.jpg

Jeg har i mange tiår rusla rundt i området Seterlia - Langlimarka - Knapphaugen - Gammelseterdalen. I dag var det 25 plussgrader og litt vind. Helt greit!

 

200621c-hoggorm.jpg

Ved Midtslettet lå det en hoggorm og koste seg i sola. På akkurat denne plassen har jeg sett hoggorm flere år. (Midtslitte: Gammel slåttemyr.)

 

200621d-svarttopp.jpg

Fant svarttopp på en årviss plass. Sommeren er ei fin og spennende tid. Men jeg liker å ta turer i mitt favorittområde i alle årstider. Alltid noe nytt!

 

200621e-tyttebær.jpg

Tyttebær i blomst. Ivrige bærplukkere kan bare begynne å glede seg!

 

200621f-planter.jpg

Ei flott samling: skrubbær (kaffeblomst), kvitlyng (giftig!) og molteblad. Molte er visst spiselig.

 

200621g-rast.jpg

Kvileplass og utsiktspunkt. Ser langt herfra! Har alltid med kikkert på turene mine.

 

200621h-bekk.jpg

Lite vann i bekken ved Børter slitte. Her traff jeg seks ungdommer som kom vaggene med kjempestore ryggsekker. De hadde hatt fine dager på Dørgesetra, som de sa. Nå var de på vei ned til bilene for å kjøre til Oslo.

 

200621i-Bøllu.jpg

I Bøllu var det mer vann enn normalt. Elva fosser ned i Bøllujuvet hvor den møter Litlbøllu. Nedafor kanten i forgrunnen er det et høyt og loddrett stup.

 

200621k-rødmerke.jpg

Det er bare en pensjonist oppi Rindala som følger den gamle kløvvegen, som gikk fra Langlia til Folddalen. I dette området går turistlina lenger mot øst.

 

200621l-løa2.jpg

Kløvvegen / turistlina går tett forbi Knapphaugløa. Denne gamle høyløa ble satt i stand for en del år sia av Turstigruppa i Rindal IL.

 

200621m-gapahuk.jpg

Tok også i dag matpausen i en liten og enkel gapahuk jeg har nedafor selve Knapphaugen. Godt å ha tak over hodet og bålet hvis det ikke er oppholdsvær.

 

200621n-blåbær.jpg

Jeg har ikke så mye greie på skogsbær, men etter mitt ringe skjønn er det ekstra rik blomstring i år. Iallfall der jeg pleier å gå. Ligger an til mye blåbær her!

 

200621o-gullmyrklegg.jpg

Gullmyrklegg som blomstrer. Min første observasjon i år. Snart dukker det opp mange vakre orkidéer. Mye å se fram til! Både i marka og på fjellet.