210125b-skilt.jpg

Svingte av fra Langlivegen og parkerte ved Sandåbrua etter 7-8 minutters kjøring. 15 kuldegrader og vindstille. Gikk oppover den skyggelagte Seterlia etter Seterlivegen. Faste og fine skuterspor til toppen av lia. Ikke fullt så kaldt der; 12 minusgrader.

 

210125c-sol.jpg

Ved Storfagerdalen fikk jeg solstrålene rett mot meg. Herlig! Her har jeg gått ofte i vinter, til fots, på ski eller på truger. Har blitt et solid tråkk.

 

210125d-himmel.jpg

Sol og blå himmel! Kan vel ikke forlange mer. Skuer tilbake mot flotte furutrær ved Børter slitte, en gammel slåtteplass. Ser tufta etter høyløa.

 

210125e-fuglebur.jpg

En av mange fuglekasser langs turruta mi. Her hekket det svarthvit fluesnapper sist sommer. Dette området er også en fin biotop for furukorsnebb, som kan hekke allerde i februar-mars. Korsnebbene lever særlig av konglefrø, og må få tak i dem før frøene løsner og forsvinner fra konglene.

 

210125f-Knapphaugen.jpg

Ser mot Knapphaugen, en tydelig avrundet topp. Slike terrengformasjoner kalles ofte "knapp", som de ligner litt på. Sola var på vei bak Stortelet.

 

210125g-bål2.jpg

Gikk til bålplassen min nedafor Knapphaugen. Jeg kaller plassen for Knappen. Godt å sette seg ned med mat og varm drikke. 8 minusgrader.  

 

210125h-spor.jpg

Gikk samme vei tilbake. Turen ble 7 km lang (t/r). En god utnyttelse av en småkald januardag. Bedre enn å sitte hjemme og stirre på gradestokken. 

 

210125i-kart.jpg

Kartet viser topografien nord for Knapphaugen. Legg merke til alle bekkene som renner mot nordvest. Havner i Litlbøllu og Bøllu. Et interessant, variert og lettgått terreng, etter mitt skjønn. Her har vi bekkefar, myrer, små tjern, koller, skråninger og gammel furuskog. Samt mange spennende fortidsspor.

 

210125j-kneik.jpg

Mindre snø på rabber, men underlaget kan være ujevnt. Gikk på truger denne gangen. Mye løssnø. Nær Knapphaugen var det partier med fokksnø. 

 

210125k-myr.jpg

Typisk terreng i området: Bakkemyr nedover fra en furukolle til en bekk og opp igjen til en ny høyde. I bakgrunnen lysende fjell nord for Rindal.