210219b-kart.jpg

Starta skituren fra Sandåbrua kl. 10.20. 0 grader! Gikk til enden av Seterlivegen. Enkelt, for noen hadde kjørt med snøskuter etter veien. Fortsatte langs turistlina etter mine nedsnødde trugespor. Holdt godt. Verre utenfor sporet. På det siste stykket til Knapphaugløa var det verken nye eller gamle spor. Tungt å gå i all løssnøen. Snudde etter å ha passert høyløa.

 

210219c-furuer.jpg

Det var meldt sol utpå dagen. Fikk en liten forsmak øst for Bjønnarabben. Senere kom sola for fullt. Lyste og varmet godt.

 

210219d-løa.jpg

Omsider framme ved Knapphaugløa, 438 moh. Turistlina, dvs. den gamle seterveien til Folddalen, går forbi høyløa.

 

210219e-skispor.jpg

Hadde tenkt å gå opp til brua over Litlbøllu på sørsida av Knapphaugen. Og kanskje lenger. Men turplanen ble forandret i den første bratte kneika mot Krokasetra. Stod med snø til knærne og strevde med å komme meg videre oppover. Stavene forsvant langt ned i løssnøen. Klarte å lirke fram skiene fra snømassene, snudde og trasket tilbake mot Knapphaugløa etter det ferske skisporet mitt.

 

210219f-gapahuken2.jpg

Satte kursen mot den primitive gapahuken min nord for Knapphaugen. Veldig godt fornøyd med den beslutningen. Satte meg ned med matboksen og termosen. Kjente på den gode varmen fra sola og bålet. Hele 4 varmegrader og vindstille. Kjempefint vintervær! 

 

210219g-snøflate.jpg

Men solvarmen skapte også problemer. På tilbaketuren ble snøen mer og mer kram. Og under det fuktige snølaget var det løs tørrsnø. Et perfekt opplegg for kladdeføre. Det lugget fælt da jeg gikk i skisporet. Prøvde å holde meg utenfor sporet. Ble ikke bedre av det.

 

210219h-bygd.jpg

Snart på toppen av Seterlia. Bra utsikt! Greit med en kort hvilepause også. Ser Grytbakkgardene under midten på bildet.

Ved Sandåbrua viste GPS-en en turlengde på 8 km. Var ute i naturen i fem timer. Elendig skiføre på slutten, men et strålende vær!