190107bb-oversikt.jpg

Langlimarka ligger sør for Rindal sentrum. Begynte å gå fra Sandåbrua, øverst på kartet. Seterlivegen (bomvei) blir ikke brøyta.

 

190107c-isvei.jpg

Isete og svært glatt opp til Fagerhaugen. Men jeg var godt skodd, så det var ikke noe problem. Måtte selvsagt bære skiene. Gikk greit dét også!

 

190107d-barvei.jpg

Nær toppen av Seterlia var det bart på veien. Hittil hadde skiene kun hatt en estetisk verdi. Tvilsom! Både jaktskiene og tilhørende skisko er utslitt.

 

190107e-myr.jpg

Usikker på om dette kan kalles skiføre. Det siste stykket fram til denne myra ruslet jeg etter et gammelt skuterspor. Noen ganger holdt det, andre ganger gikk jeg plutselig gjennom skaren. Uholdbart! Spente på meg skiene og gikk oppover bakken bak myra. Ypperlig feste på barflekkene! Men utforkjøring på bar mark blir seg regel en skikkelig nedtur. I åndelig forstand. Den som tviler, kan prøve!

 

190107f-bekk.jpg

I dette området har jeg ofte tatt en pause med kaffekoking. Vanligvis er det tykk is på denne myrbekken om vinteren. Da er det lettest å finne vann i bakken i bakgrunnen. En vinter prøvde jeg å hakke meg gjennom isen med ei lita, nyinnkjøpt turøks. Minimalt med vann og ekstra tykk is den gangen. Jeg svingte øksa og hogg i vei så isbitene fløy rundt ørene. Smart investering! Men med ett traff øksa en stor stein. Det la en demper på aktiviteten. Likevel, det ble omsider nok vann i kaffekjelen. Kunne selvsagt ha smeltet snø, men det blir for enkelt.

 

190107g-Ura.jpg

Skiføret var dårlig, men været var bra! Til sommeren blir det 65 år siden min første tur i Langlimarka. I bakgrunnen Knapphaugen (t.v.) og Ura.

 

190107n-fjell.jpg

Løfallfjella lyser i horisonten. Denne flotte fjellrekka ligger på nordsida av Rindal. 

 

190107o-furuer.jpg

Det fine med gammel furuskog er at der er det trær i alle aldre. Og hvert tre har sitt særpreg. Det er det som gjør furuskogen så spennende!

 

190107p-fururabb.jpg

Denne fururabben blir tidlig snøfri om våren. Tok en pause her. Men mørket kom fort denne lysfattige dagen. Turen med og uten ski ble på rundt ei mil.

 

190107q-lav.jpg

Mye lav er et sunt tegn i naturen, hevdes det. Et bevis på ren luft. Langlimarka er et fredfullt og vakkert skogområde, synes jeg. Vender alltid tilbake!