200326c-sti.jpg

Turisthyttene er som kjent stengt i disse koronatider. Men DNT har en bra løsning: Nå er det nærtur som gjelder! Ta middagen med deg i hagen, skogen, parken eller stranda. Og tenn bål! Ikke dumt! Jeg rusla til Børsetliin, laga bål og kokte middag. Og fiksa bålkaffe. Hyggelig med korte turer også!

 

200326d-bekk.jpg

Gikk til Homna og henta vann fra denne navnløse bekken. Grunneiere på min alder kjenner ikke til navnet. De som visste det, er borte nå. Bekken starter nær toppen av Børsetliin, ved Liahytta, og renner nedover Salsteinsdalen før den kommer til Kvennabekken nederst i lia. Som fosser ut i Bøllu.

 

200326e-kjele.jpg

Tok med noen steiner fra bekken for å legge rundt bålet. Hadde ikke vært nødvendig, men kjekt å tusle rundt litt. Enkel middag: Fjordland!

 

200326f-bålplass.jpg

Overskya, vindstille og 1 varmegrad. Veldig godt og fredelig å sitte her! En tur i nærområdet vekker mange minner. Her har jeg gått i over 60 år. 

 

200326g-maten.jpg

"Sweet & Sour Kyllinggryte med jasminris". Høres jo flott ut! Og mye billigere enn pinsett-maten som serveres på eksklusive restauranter.

 

200326h-mat-HE.jpg

Smakte godt! En svarttrost annonserte at den var på plass. Med sin melankolske sang. Får det hektisk framover! Jeg gjør bare det jeg har lyst til. Er heldig!