191101b-Garberg.jpg

Starta å gå fra P-plassen ved Garbergsberget i Meldal, og avslutta fotturen nedafor Utistua på Storholten på Rindalsskogen. Bildet er tatt fra Garbergsberget mot Garberg, en gammel gard som i lange tider var en viktig skysstasjon. Husa er blitt freda.

 

191101c-Resfjellet.jpg

Første og siste del av turen gikk på bar mark. Fra ca 450 høydemeter hadde det nylig kommet en god del nysnø. Det øverste snølaget hadde blitt opptint og senere frosset til. Resultatet var ei ekkel skareskorpe, som knakk under oss. Holdt bare nesten. Slitsomt i lengden! Resfjellet i bakgrunnen.

 

191101d-bål.jpg

Vi gikk mot en liten furukolle i nærheten av Myrhaugbekken. Tok matpausen på sørsida hvor det var lunt og god varme fra sola. Ypperlig plass! 

 

191101e-snøføre.jpg

Etter en lang pause vandra vi vestover. Planen var å komme inn på turstien som går fra Skogen skytebane til hytta på Garbergsfjellet. 

 

191101f-Ruten.jpg

På turen vestover kunne vi nyte utsikten fra det høyeste punktet. Rørdalen i forgrunnen og langt bak ruver Ruten. Et enormt fjell!

 

191101g-hus.jpg

Etter å ha passert skytebanen kom vi til det gamle våningshuset til Midtstua på Storholten. Her oppe ser vi flere tufter etter gamle Storholt-garder. I senere tid er det bygd nye gardshus lenger nede, ikke langt fra bilveien. Etter vel 6 timer kom vi til bilen nedafor Utistua. Turen ble ca 7 km lang. Mange pauser! (Vi hadde to biler, en ved Garbergsberget og den andre ved Storholten. Slapp derfor å traske tilbake på asfalt.)  

 

191101h-kart.jpg

Kartet viser turruta vår, den første dagen i november. Vi ser at terrenget fra Garbergsberget til Espåssetra er nokså variert. Mange bekker og mindre myrer, små koller eller hauger og det som kartet ikke viser: mye gammel furuskog. Et landskap jeg trives ekstra godt i! Her har jeg tatt mange turer i alle årstider. Dagens tur føyer seg inn i rekken av fine og trivelig turer i dette området!