190209b-Setertrøa.jpg

Parkerte ved Setertrøa, vest for Møkkelgardsgrenda i Lomunddalen, Rindal. Overskyet, -3 grader. Satset på truger denne gangen.

 

190209c-spor.jpg

Gikk 100 meter fra P-plassen og svingte så til høyre og fortsatte etter tursti-traséen mot Torhøtta. Bratt og djupgått. Tungt å kave seg oppover!

 

190209d-Torhøtta.jpg

Forlot den nedsnødde turstien og gikk på myrene nedenfor Torhøtta. Mye brattere fjellside opp til toppvardene enn det bildet gir inntrykk av. Flatt lys! 

 

190209e-Halgunset.jpg

Telebilde av Halgunset. Lomunddalen ligger i dalføret bak garden. Er skjult på bildet. For dårlig lys til å ta gode bilder av fjell i Trollheimen.

 

190209f-gadd.jpg

Lysten på en matpause med bålkaffe bare økte. Men å ribbe denne flotte furua for gaddkvistene, var ikke aktuelt. Et mesterverk fra naturens hånd!

 

190209g-bål.jpg

Fant en fin rasteplass med utsikt mot Trollheimen. At gråværet ikke forsvant, skapte ingen alvorlige bekymringer. Varmt vær, rundt 0 grader. Perfekt!

 

190209h-kake.jpg

Jeg hadde en kollega som hver påske dro langt til fjells med bålved og bløtkake. Uansett vær! Hun hadde med seg noen faste venner. De satte seg i ei snøgrop, kokte kaffe, spiste bløtkake og koste seg sammen. Har selv prøvd noe lignende. I enklere former! Denne dagen tok jeg med et stykke av romkake. Ei hel bløtkake hadde vel blitt i overkant for én person. Glasuren på dette delikate bakverket hadde klistret seg fast i matpapiret og slapp ikke taket. Får kalle det transportskade. Spiste opp alt, unntatt papiret. Smakte fortreffelig! 

 

190209i-glør.jpg

Det var godt å sette seg ned og slappe av. Kikke seg rundt og filosofere litt. Vi må nyte øyeblikkene i naturen, sier Lars Monsen. Godt poeng! 

 

190209j-kart.jpg

Tanken på å snu ved rasteplassen kom snikende. Hadde egentlig tenkt å gå videre til enten Torhøtta, Kvennabekktjønna eller Gråursetra. Med breie jaktski og skifeller hadde det nok gått greit å ta seg fram i løssnøen. Ikke noe nederlag å snu! Jeg synes at fine og spennende opplevelser i naturen er en viktig del av turen. Det gjelder både for en kort skogstur og en krevende topptur til fjells. Slik jeg ser det.

Avslutter med noen mimrebilder:

190209k-Tothøtta.jpg

19. mai 2015. Ved en av vardene på Torhøtta, 643 moh. 1,5 km å gå fra Setertrøa. Godt planlagt og merket tursti til topps. Flott utsikt!

 

190209l-Kvennabekktj.jpg

Steinhytta ved Kvennabekktjønna, 6 km fra Setertrøa. Kan gå fra Torhøtta i det lettgåtte terrenget over Langskarven. Merkasti helt fram. Trivelig plass!

 

190209m-Gråursetra.jpg

Gråursetra, 22. november 2014. Anbefaler en fin og variert rundtur: Setertrøa - Torhøtta - Langskarven - Gråursetra - Fossan - Fossdalsvegen - Setertrøa. Kjempeflott vårtur! Da er det fullt av liv i naturen. Turer med fine naturopplevelser gir mange gode minner. Vi må gripe mulighetene! Før det blir for sent.