x121-trekkspill.jpgMOT PÅSKE  De to første bildene er fra en friluftsgudstjeneste ved Tørsåsløa i Tørsetmarka i Rindal, 18. mars 2012. Det har blitt en tradisjon med gudstjeneste her like før påske. Og trekkspillmusikk passer jo godt ute i det fri!

 

x122-Kleive-krk.jpgKirkene står sentralt i den kristne påskefeiringen. Det kunne ha gått skrekkelig galt med Rindal kirke for få år tilbake: Om natta 26. september 2014 slo lynet ned og antente klokketårnet. Flammene ble heldigvis oppdaget av en årvåken bilist som varslet brannvesenet. De kom raskt fram og fikk slukket brannen. Rindal kirke er en korskirke fra 1874. Dette bildet ble tatt i mars 2018. 

 

x123-påskemusikk.jpgPÅSKEMUSIKK  Matteuspasjonen av Johann Sebastian Bach skildrer Jesu lidelse og død med barokkens dramatiske prakt og inderlighet. Et mesterverk uten sidestykke! Det har en spilletid på tre timer, og er et monumentalt verk for kor, orkester og solister. Matteuspasjonen av Bach er det musikkverket jeg personlig setter aller høyest! Umulig å beskrive med ord!

 

x124-Richter.jpgKarl Richter´s legendariske innspillinger av Matteuspasjoen har jeg lyttet til hver påske i flere tiår. Jeg har etter hvert fått et nostalgisk forhold til Richter´s tolkninger av Bach´s kirkemusikk. Jeg vil anbefale en annen innspilling av Matteuspasjoen, en liveinnspilling fra katedralen Saint-Denis i Paris med dirigenten John Nelson. Kom på DVD i 2013. Kor, orkester og solister er på toppnivå. Fantastisk flott på alle måter! Mitt førstevalg de siste årene!

 

x125-Liahytta-skitur.jpgPÅSKETURER  Disse tre gikk til Liahytta sør for Børset i Rindal, ca 1955. Høvelig kledd for anledningen, som vi ser. Undertegnende (til høyre) står sammen med søster Oddny og søskenbarn Jon Olav. Ei spennende tid! Mye å undres over!

 

x126-skareturen.jpgPåsketur til Liahytta på skareføre, 30. mars, 2. påskedag, 1959. Fra venstre: Ottar Børset, Sigrunn Børset, Jon Olav Børset (alle fra Utigard Børset), Margot Folden, HEF, Olga og Peder Sæther (Sølvsmedøyan). Gummistøvler var det store den gangen. Tidsriktige klær også. Stilig!

 

x127-Tørsetm.jpgBilder fra Tørsetmarka med tre habile skiløpere: Helge, Per og Sing. Vi gikk rundt Skåkleiva denne flotte vinterdagen. En super turdag til fjells!

 

x128-Trollhetta.jpgTrollhetta er et meget populær mål for påsketurer. Både for hyttefolk i Resdalen og mange andre. Bildet ble tatt i Skaret øst for Storrindvatnet. Lett å skjønne at Trollhetta er et fristende turmål! Majestetisk fjell!

 

x128b-pan.jpgPåsketurister på kjente utfartssteder. Øverst: Gjevilvasshytta og Heldalen, nederst: Haugasætra og Rogogjerdssætra på Heldalen, Rennebu.

 

x129-Kleive.jpgEt gammelt bilde fra en skidag på Kleive. Elevene mine fikk flere utedager i løpet av skoleåret. Noen mente det gikk ut over den boklige lærdommen. Jeg ble tipset om det! Men kanskje elevene lærte noe som ikke står i bøkene? En trivelig og ekte opplevelse av naturen! Samt å få bruke kroppen. Å bare sitte inne i klasserommet og kikke i bøker år etter år, er unaturlig, etter mitt syn. I påskeferien kan vi gå på ski, nyte naturen og spise appelsin. Bra opplegg!