Bildene er fra ulike år og steder. Det første bildet er fra Nerskogen i Rennebu. Vi parkerte på Sørøyåsen (stor vinterparkering) og gikk til Minnilldalsmyran og Svartdalssetrin. Trivelig tur! Bildet: HE foran kamera og Oddny bak. Svarthetta ruver i bakgrunnen.

 

z126-Rogogjerdsetra.jpg

Fra en spesiell påsketur i Rennebu. Kom til Nerskogen tidlig 1. påskedag. Det hadde kommet enormt mye snø. Parkeringsplassen nedafor starten på Heldalsveien var ikke oppbrøyta, men jeg satte fart på bilen og fikk den på plass. Så gikk jeg opp til hytta som Røde Kors har. Vaktmannskapet kom dit samtidig som meg. Jeg kommenterte all snøen som lå på Heldalsveien. En vennlig ungdom satte seg da på skuteren og kjørte opp spor i løssnøen helt til Heldalen. Snakk om service! Rogogjerdsetra var nesten nedsnødd. 

 

z127-Kamban.jpg

Ei anna påske kjørte jeg til Osen ved sørenden av Gjevillvatnet i Oppdal. Var tidlig ute da også. Og det var bra, for senere ble den store parkeringsplassen tettpakka av biler. Denne gangen ville jeg ikke gå i kø etter preppa skispor til Gjevilvasshytta. Begynte å gå i retning Engelsbekkhøa. Gråvær, men fikk likevel se Gjevillvasskamban, tre stupbratte topper ved Gjevillvatnet.

 

z128-Bollen.jpg

Nei, det ble nok en finere påsketur til Bollen i Vindøldalen et annet år, sammen med Ingeborg og Harald D. Flott vær og godt skiføre.

 

z129-Sandfjellet.jpg

Sandfjellet er et populært turmål for hyttefolk i Folddalen og skigåere fra Rindal, Surnadal og andre plasser. Lett skitur, vanligvis.

 

z130-Snota.jpg

Jeg har tatt tre eller fire skiturer til Snota. Litt usikker. Men én ting er sikkert: Det blir ikke flere skiturer til topps på Snota for min del. Alt for bratt! Kunne innerst inne tenkt med en ny fottur fra Vindøldalen til dette praktfulle fjellet. Får sjekke formen når sommeren kommer.

 

z131-Tristeinan.jpg

En nydelig påskedag i Todalen! Gikk til Tristeinan fra Innerdalsmerket (P). Mange fortsatte til Bjøråskaret, en påsketradisjon for mange todalinger. Jeg gikk istedet til Taløystorhaugen, en liten topp med vidt utsyn. Satte meg ned i solvarmen og kikket på ivrige skigåere med tunge sko og breie ski. Skikkelig påskestemning! I motsetning til årets påske (2021) med mye gråvær, vind og nedbør.

 

z132-Ådne.jpg

Slutter med en hyggelig tur i Helgetunmarka i Rindal sammen med Ådne. Tok matpausen mellom Helgetunsetrin og Storlisetra.

 

Det jeg gleder meg til nå, er fine fotturer i april og mai - i en "levende" natur! Da kan vi synge som Stein Ove Berg gjorde:

Kommer nå, våren kommer nå. Kommer nå, nå, våren kommer nå.

Snart står hestehov og blåveis langs den veien jeg må gå.

Kommer nå, nå, våren kommer nå.