201113b2-tavle.jpg

Kjører på ca 1 time og 20 minutter fra Børset i Rindal til Heldalen. Bomvei til Heldalen fra Nerskogveien. Dro hjemmefra kl. 9.15, tilbake 16.30.

 

201113c-fjellterreng.jpg

Fra P-plassen ovafor Distjønna til toppen på Pikfjellet er det 2,8 km etter en god sti. Tydelig skiltet og merket. Kjempefint terreng for turgåing! Ser langt og vidt på turen oppover. Pikfjellet stikker opp i bakgrunnen. Min fjerde tur til akkurat denne fjelltoppen. Antall turer til Heldalen har jeg ikke oversikt over.

 

201113c2-Gråfjellet.jpg

Gråfjellet ser vi nesten hele tida. Traff mye folk denne dagen: Noen ruslet rolig etter stien, andre gikk fort og enkelte løp oppover fjellsida. 

 

201113d-Pikfjellet2.jpg

En av toppvardene på Pikfjellet, 990 moh. (Har også sett 999 moh.) Veldig god utsikt i alle retninger! Svarthetta lyser mot oss bak til høyre.

 

201113e-Blåhøa.jpg

Velkjente Blåhøa i sørvestlig retning. Noen jeg snakket med, klagde på den iskalde vinden på toppen. Kanskje lurt å ha varme klær?

 

201113f-Høghøa.jpg

Motlysbilde av Høghøa. Også et ettertraktet turmål!

 

201113g-Granasjøen2.jpg

Mot sørøst kan vi se Granasjøen og noen av Ramsfjella. En ting er sikkert: Ingen mangel på flotte fjell i Rennebu! Et fjellområde jeg aldri blir lei av!

Dagens plan var å gå etter turstien fra Pikfjellet til Minnillkroken. Slik gikk det ikke! På veien dit oppdaget jeg at kikkerten ikke hang rundt halsen. Har en dårlig forklaring: La fra meg kikkerten på en stein, men snakket med så mange at hodet ble fylt av andre tanker. Glemte kikkerten! Måtte gå tilbake.

 

201113h-kart-rute.jpg

Slik ble turruta: Snudde der det står et spørsmålstegn. Droppet Minnillkroken og gikk i stedet til Langjørgen på tilbaketuren. Har vært der før.

 

201113i-sti.jpg

På vei til topps (for andre gang) etter stien fra Minnillkroken. Lettgått terreng! Den lave høstsola skapte mange og lange skygger.

 

201113j-stein.jpg

Langjørgen er et svært spesielt stedsnavn! Har spurt mange rennbygger om bakgrunnen for navnet. Ingen har visst det. Snakket i dag med en åttiåring som har seter i Minnillkroken. Han kjente selvsagt til denne store steinen, men noen forklaring på navnet hadde han ikke. Er det bare et "tullenavn"? 

 

201113k-steinen.jpg

Ren tipping: Kommer navnet av at steinen er langstrakt (Langjørgen)? Med påplussing av et mannsnavn? Inte vet jag! Nedafor toppen på Pikfjellet er det en plass som kalles Tidsfordrivet. Setereieren jeg traff, sa at gjeterne satt på den plassen når de passet på kyrne. Der hadde de god oversikt! 

 

201113l-tjern.jpg

Sola forsvant mer og mer, men lyste fortsatt ved Badartjønna og på fjelltoppene da jeg kom gående. Enda en fin dag i rennebufjell gikk mot slutten.