190823b-kart.jpg

Svingte av Geitastrandveien og kjørte et stykke etter veien til Husdalen før vi fortsatte etter en bomvei, som vist på kartet. 

 

190823c-fjellvegg.jpg

Turstien går heldigvis til høyre for (sør for) denne fryktinngytende fjellveggen. 1,7 km fra P-plassen til toppen av Rabbolen. Noen steder meget bratt!

 

190823d-skråning.jpg

Brattere enn bildet gir inntrykk av. Greit med tau når det er vått og sleipt. Tørt på turen vår. En hyggelig fjelltur sammen med Kjell som kjentmann!

 

190823e-HE.jpg

Lykkens portal? Neppe! Men det er en lykke å kunne ta slike fjellturer. Kjenner flere som ønsker å gå i fjellet, men som ikke klarer det lenger. Dessverre!

 

190823f-terreng.jpg

Min første tur til Rabbolen! Ble overrasket over hvor fint det var å gå mot toppen. Et småkupert, variert og lett terreng å gå i. Kan ikke kreve mer!

 

190823g-kratt.jpg

Men de som har slått rot nedenfor toppvarden, har en krevende tilværelse. Tøft å vokse opp her! Men noen prøver: Lavt bjørkekratt, små og krokete furuer og noen tynne og pistrete graner satser på å overleve her oppe. Ikke så lett, for Rabbolen er en værutsatt fjelltopp.

 

190823h-KR.jpg

På toppen av Rabbolen, 518 moh. Lokal uttale er Rabbol´n. Jeg har sett ulike skrivemåter:  Rabbora, Rabboren og Rapora. I rindalsdialekten betyr rabbol rot, rotbol, rothus og ordet kan også brukes om terreng det er vanskelig å ta seg fram i.

 

190823i-Statsbygd.jpg

Det var noe disig denne dagen, men vi så da ganske langt likevel. Statsbygd midt i bildet.

 

190823j-Byneset.jpg

Byneset stikker ut til venstre, Øysand lengere inne. På dager med god sikt kan man se helt til Røra, som ligger innerst i Trondheimsfjorden. 

 

190823k-sti.jpg

Etter en lang matpause og mimring om fjellturer, ruslet vi nedover fra toppen. Og som vi ser, i et fortreffelig fjellterreng for turgåing. Nesten perfekt!

 

190823l-Vargheia.jpg

Innzoomet bilde av Vargheia, et annet flott turmål i disse fjelltraktene. Tursti til topps fra Fjellkjøsa. Romslig parkeringsplass ved bommen.

 

190823n-fjellvegg.jpg

Her er det over 300 meter rett ned. Turde ikke å gå helt fram på stupkanten for å fotografere. Hadde nemlig tenkt å bruke stien på tilbaketuren. 

 

190823o-utsikt.jpg

Det er tydelig at høsten nærmer seg. Noe jeg virkelig ser fram til! Jeg håper på flotte høstfarger og mange fine fjellturer!