07b-Ramssjøhytta.jpgRamssjøen er et laftet sælehus etter forbilde fra middelalderen. To rom med med en gang mellom. Det ene rommet har vedovn, gasskoker og vindu.

 

07c-åre.jpgI årestua er det ljore (røykåpning) i taket og sengebrisker langs veggene. (Benker uten madrasser.) Man fyrer på en åpen grue (steinpall) midt i rommet. De som vil, kan komme hit og overnatte i årestua. Og drømme seg tilbake til ei tid som er forbi. Og som aldri kommer tilbake!

 

07d-bekk.jpgNaturskapt utedusj like ved huset. Ramssjøen utgjør sammen med Damtjønna og Hevertjønna Barnas Naturverden. Super opplegg!

 

07e-skilt.jpgFlere stier fører fra Ramssjøen. Familievennlige turruter! Vi gikk fra Stamnessætrin. Og tok samme vei tilbake.

 

07f-seter.jpgStamnessætrin består av flere vakre og godt bevarte seterhus. Etter min mening passer det best med stoler av tre her. Ikke plastikkstoler! 

 

07g-kyr.jpgPå enkelte setrer er det fortsatt kyr om somrene. Slik det var vanlig "over alt" før i tida. Litt nostalgi kan umulig være skadelig!