191108b-barfrost.jpg

Ut i nærturen var tittelen på en TV-serie som skulle vise at vi ikke trenger å dra så langt for å få gode tur- og naturopplevelser. I hvert program var det en mer eller mindre kjent person som tok oss med til sitt favorittsted. Likte godt dette opplegget! 

Selv bruker jeg bare noen få minutter med bil til Seterlia ved Langlia i Rindal. Derfra rusler jeg ofte innover skogtraktene til Knapphaugen ved Litlbøllu. Denne dagen fikk jeg en fin høsttur med rim og barfrost. Helt vindstille, og med sol i tillegg. En virkelig flott turdag!

 

191108c-is.jpg

Naturens kunstverk! Et motiv med ufattelig mange detaljer. Alt blir vakrere på nært hold!

 

191108d-isbekk.jpg

Turistlina går over denne bekken. Spennende med issvuller. Men is som er skjult under myrgras, er lite trivelig. Gjorde et rundkast på turen. Gikk bra!

 

191108e-bål.jpg

I serien Ut i nærturen var det et program der vi ble med statsmeteorolog John Smits på en tur i Østmarka. Programlederen ble overraska da værmannen og speiderlederen Smits dro fram stormkjøkken, stekepanne og ei flaske med pannekakerøre fra sekken. De satte seg på et lite berg, småpratet, beundret naturen og spiste pannekaker. Koselig! Kokkeleringen min denne høstdagen ble ytterst enkel. Gikk til en liten solvendt fururabb hvor jeg ofte har vært.

 

191108f-mat.jpg

Prøvde en ny Fjordland-rett: Kyllinggryte med jasminris. Smakte godt! John Smits sa at matlaging skaper en egen stemning når man raster. Sier meg enig!

 

191108g-sol.jpg

Sola var i ferd med å forsvinne bak fjella da jeg rusla hjemover. Bare noe solstråler nådde fram til myra. Jeg fikk en stille og stemningsfull dag i skogen!

 

191108h-musikk.jpg

Etter en tur pleier jeg å slappe av med musikk. Både friluftsliv og musikk setter følelser i sving. På ulikt vis! Å være hekta på begge deler er vel bare bra?