190311b-demningen.jpg

Kjørte etter Folldalsvegen og parkerte ved nordenden av Foldsjøen. Gikk over demningen, hvor det blåste en iskald vind. Fingrene protesterte voldsomt på opplegget mitt. Tok på varmere votter, og da gikk alt uten problemer. Enkel løsning, egentlig. Er man godt kledd, er ikke kaldt og dårlig vær noe å bry seg så mye om. Kanskje lurt å ikke ta så lange skiturer under krevende vær- og føreforhold. 

 

190311c-skispor.jpg

Har nettopp kjøpt meg nye fjellski med stålkanter, som jeg skulle prøve for første gang. En slags test. Skiene er så smale at de går akkurat i oppkjørte skispor. Men siden det hadde kommet veldig mye snø de aller siste dagene, var jeg skeptisk til skivalget. Med snø langt opp på leggene ble det veldig slitsomt å gå. Skiene bar for dårlig. Krysset Kjølbekken for å komme til en fjellrygg med mindre snø. Ble litt lettere å ta seg fram der. Brukte skifeller. 

 

190311d-sol.jpg

Blå himmel og sol! Men bare i noen minutter. Kjekt så lenge det varte! 

 

190311e-skodde.jpg

Hvor lenge var Adam i paradis? Tett snødrev og skodde var litt dumt. Ødela sikten! Jeg hadde tenkt å gå lenger for å nyte synet av Tindfjellet og Folddalen. Men nei, da! Så nesten ingen ting. Heldigvis kunne jeg følge skisporet mitt tilbake. Men vinden hadde nesten visket bort sporet på flere plasser.

 

190311f-Sandfjellet.jpg

Kom meg ned til bilen etter hvert. Det snødde da jeg tok dette bildet, mens sola lyste på Knubben, øst for toppen på Sandfjellet.

 

190311g-ski.jpg

"Test-resultat": Lettest å gå med mine breie jaktski når det er djupsnø. De bærer bedre; man synker ikke så dypt i snøen og sparer dermed krefter. Fjellskiene på bildet fungerer godt på fokksnø og isskare. Så skivalget bestemmes av føreforholdene. Trolig ingen overraskende konklusjon.

 

190311h-kart.jpg

Fra Foldsjødemningen går det en merket tursti til Sandfjellet. Merket med små steinvarder over skoggrensa. Lett tur, og fin utsikt fra toppen!

 

190311i-mast.jpg

Fottur til Sandfjellet på snø og is (med stegjern), 20. november 2016. Honnstadknyken bak helt til venstre. Surnadalsfjorden skimtes bak huset. 

 

190311j-turgåere.jpg

Fjellvante karer på Sandfjellet, 11. august 2015. Fra venstre: Odd, Odd Erling, Magne, Harald og Per. De har hatt stor glede av utallige fjellturer!