191111b-kart.jpg

Nettstedet Morotur.no drives av Møre og Romsdal fylkeskommune. Der finner vi mange forslag til fotturer, skiturer, sykkelturer og padleturer. Grundig beskrivelse av hver tur! I dag ville jeg prøve en ny og lett tur i Sunndal. Og valget ble altså Seljebøvatnet, som også kalles Ålvvatnet. Veldig kort tur, bare 3,8 km fram og tilbake i lett terreng. Alltid interessant å prøve noe nytt!

 

191111c-sjø.jpg

Tok et bilde av Smisetnebba mens jeg venta på ferga fra Kvanne til Rykkjem. Stort og omfangsrikt fjell. Et populært turmål!

 

191111d-vei.jpg

Parkerte på anvist plass og gikk etter skogsbilveien oppover. Mest for å bli kjent i området. (Veien er stengt for vanlig biltrafikk.) Fulgte turstien tilbake. 

 

191111e-vatn-skog.jpg

Ser ikke Seljebøvatnet før vi kommer på toppen av den siste bakken. Et idyllisk område med blant annet en romslig gapahuk. Vannet var nå blitt islagt.

 

191111f-gapahuk.jpg

Her har jeg aldri vært før! Veldig kjekt med lokalkjente turgåere som kunne fortelle mye om dette flotte turområdet. Tok matpausen i gapahuken.

 

191111g-gapahuk2.jpg

Gapahuken og turveien ble bygd på initiativ av Ålvundfjord bygdelag. Bygdefolket stilte ivrig opp til dugnad. Resultatet er blitt et fint friluftsanlegg!

 

191111h-Stortuva.jpg

Vi fikk omsider se sollys også på toppen av Stortuva. Utrolig flott med rimdekte myrer!

 

191111i-sti.jpg

Fulgte turstien tilbake. Litt isete sti akkurat nå, men ellers et lettgått terreng. Seljebøvatnet er et passende mål for de med korte bein. Og for voksne!