200513b-bilen.jpg

I dag hadde jeg tenkt å bruke bilen minst mulig og ta en kort tur på truger. Satte fra meg bilen ovafor brua over Litltrøkna (Fv 65), ca 300 meter nordøst for Trøknaholt Camping i Rindal. Planen var å gå opp til trimkassen i Seterlia, vest for Litltrøkna og sør for Trønsdalshøgfjellet.

 

200513c-Trøknaholt.jpg

Traff Jon Trønsdal da jeg hadde parkert. Han er meget godt kjent i dette området! Jon og Kari bor i nærmeste hus. Videre ser vi Østerholt og Trøknaholt.

 

200513d-skogsvei.jpg

Tilbakeblikk fra skogsveien, som går i store svinger oppover lia. Det ble et skiftende vær! Fra sol til tette sludd- og snøbyger. 

 

200513e-snøbyge.jpg

Fortsatte videre oppover fra enden av skogsveien. Da kom det plutselig fykende mye kvitt gjennom lufta. Forsvant like fort som det kom!

 

200513f-skilt.jpg

Lars Fosseide bygde en vei fra enden av skogsveien til hytta si ved Litltrøkna øst for Seterlia. La ned mye arbeid på hytteveien. Og var ofte på hytta!

 

200513g-kart.jpg

Har prikka inn turruta, og skrevet på kartet steder jeg har bilder fra: skiltet, hytta (til L. Fosseide) og trimkassen. (Unøyaktig plassering av stedsnavn!)

 

200513h-Litltrøkna.jpg

Rikelig med snø langs Litltrøkna. Mye mer enn det pleier å være i midten av mai. 

 

200513i-Storfjellet.jpg

Ser mot Storfjellet. Nederst på bildet skimter vi hytta som Lars Fosseide hadde. Tar vel en stund før det blir bart rundt husa.

 

200513j-trimkasse.jpg

Trimkassen i Seterlia er hengt opp like ved den gamle seterveien fra Trønsdal til Trønsdalssetra. God utsikt fra denne plassen!

 

200513k-spor.jpg

Fulgte samme rute tilbake. Svak sol da jeg gikk fra trimkassen. Men det ante meg at det var tid for litt nedbør igjen.

 

200513l-snøvær.jpg

Stemte! Kom ei snøbyge da jeg var nederst i lia. Ser ned til Østerholt. 3 plussgrader da jeg kom til bilen, 2 mer enn da jeg starta på turen.

 

200513m-hvitveiser.jpg

Kvitveisen venter tydeligvis på varme. Det gjør også fuglene. Registrerte svært få småfugler blant de enorme snømassene oppe i skogen. Men jeg så noen store fugler: trane, fjellvåk og et ravnepar. Ravnene varsla da jeg kom gående oppover. De så vel helst at "inntrengeren" forsvant. Ville sikkert ha fred! Ravnene er inne i en lang og krevende periode. De legger egg i mars-april, ruger i 20-21 dager og må deretter ta seg av ungene i reiret i ca 40 dager. 

For meg ble det en kort tur på truger, 13. mai 2020. Gikk helt greit å gå i djupsnø og snøvær. Fikk også perioder med sol. Kan ikke klage på noe som helst!