140328b-Skoften.jpgDet går flere turstier til Skoften. Vi gikk opp fra Kolbergveien på sørsida. Det er sagt om Skoften at man "får mest igjen for minst innsats". Da med tanke på andre fjell og turmål.

 

140328c-Skoften.jpgEivind Kringstad hadde Skoften som "sitt" fjell. I lange perioder tok han daglige turer til toppen. Eivind har bygd og ordnet til mye av det vi ser ved stien.

 

140328d-Skoften.jpgEivind var en svært kreativ mann! Han har lagt ut en fornøyelig video på YouTube: "Malmefjorden snøsenter presenterer: Lynkurs i snømåking!" Jeg tenkte det kunne være noe å kikke på for nedsnødde rindalinger. Mye å lære der!

 

140328e-Skoften.jpgEivind Kringstad pleide å heise opp en ny vimpel hvert år til 17. mai. Vi var her 14. mars, så jeg mente han kanskje kunne ta jobben tidligere dette året. Noe som ble gjort. Men det kunne han ikke i år, for Eivind gikk dessverre bort i begynnelsen av 2018. 

 

140328f-Skoften.jpgUtsikt fra Skoften mot Elnesvågen. Fjellet bakerst er Talstadhesten, og der har jeg vært. Men ikke på Heian, fjellet som ligger foran Talstadhesten.

 

140328g-Skoften.jpgLitt disig denne dagen, men vi ser tydelig Rødalen som går oppover midt i bildet. Fjellet Luten blir midt i bildet. Jeg har vært på Kvannfjellet, Luten og Heklatindan, men ikke på resten av fjella som inngår i den såkalte "Gullruta i Fræna": Bjørnen og Butippen. En lang og krevende turrunde. Egner seg kanskje best for unge og spreke folk! Muligens også noe for en overivrig "toppoman" på over 70 år.