x082-hesjing.jpgHesjing i Utigard Børset i Rindal, 1952. Fra venstre: Margot Folden (moren min), John O. Børset (morfar), Harald Folden (onkel), Ottar Børset (onkel) og kona hans Eli.

 

x083-høykjøring.jpgHøykjøring i Utistu Børset midt på 1960-tallet. Fra venstre: Kjell Bråten, H.E. Folden, Margot Folden, Marit og Olaf Tørset. Undertegnede prøvde et nytt kamera med selvutløser. Mitt første kamera. Spennende! Ble aldri ferdig med å gjenta det fantastiske navnet: MINOLTA HI-MATIC 7. Står utstilt i stua!

 

x084-siloslått.jpgSiloslått på jordene til Austigard Børset. Lurer på hva min "arbeidsgiver" i Utistua, Olaf (1897-1985), hadde sagt hvis han hadde fått se dette. Skrekkblandet fryd?

 

x085-silo.jpgGraset blir kjørt til siloen på låven i Austistu Børset. Nå har de gått over til rundballer i Austistua.

 

x086-slått.jpgBruken av rundballer er nok et stort framskritt i jordbruket. Det går i alle fall fort å produsere noen "traktoregg".

 

x087-Utigard.jpgJon i Utigard Børset har full kontroll på det hele. For 65 år siden (1952) drev de med hesjing og høykjøring i Utigard. Som ellers i landet.

 

x088-rundballer.jpgFørsteslåtten er over i Utigard (2017). Litt av resultatet ligger her. Nå er det bare å vente på andreslåtten. Utstyret er klart!

 

x088b-slåttonn.jpgDe som manglet moderne hestekrefter, måtte bruke egne krefter.

 

x088c-slåttonn.jpgDet ble mange tunge bører i slåttonna før i tida. Alt er lettere nå!