180512b-skilt.jpgAlltid interessant med nye turtips! Jeg fikk anbefalt en tur til Slettfjellet med start fra Viken, som ligger opp for nordenden av Hostovatnet. Nytt for meg! Edvard Viken fortalte meg om turmuligheter i disse traktene. Han er gardbruker på den midterste av de tre Vikengardene, hvor turstien begynner.

 

180512c-tavle.jpgEdvard har lagt ned mye arbeid med å merke og skilte turstier. Denne innholdsrike infotavla ble satt opp dagen før jeg kom dit (dvs. 11. mai). Edvard lar turgåere (og skiløpere) få parkere på gårdsplassen sin. Noe vi bør takke og bukke for!

 

180512d-granskog.jpgFørste del av turen går etter en skogsvei gjennom en tett granskog. Slak stigning oppover lia.

 

180512dx-skilt.jpgSkal vi til Slettfjellet, følger vi merkingen mot Kaldtjønndalen et godt stykke. Oppe på fjellryggen svinger vi til venstre og går mot toppen på Slettfjellet. Ingen merket sti her, men stedvis noen dyretråkk. Lettgått terreng! På tilbaketuren kan vi svinge innom Kaldtjønndalen. Idyllisk plass på sommers tid!  

 

180512e2-skog.jpgHer har vi både gran- og furutrær. Myrene var våte denne dagen, men de tørker nok opp etter hvert. Gjømshøgda ruver i bakgrunnen.

 

180512fx-Hoston.jpgUtsikten blir selvsagt bedre når vi kommer ut av skogen og opp i høyden. Her ser vi mot Hoston og Hostovatnet.

 

180512g-varde.jpgOppe på Slettfjellet (Høgvarden), 683 moh. Til venstre for varden skimter vi den snødekte Ruten.

 

180512h-Ruten.jpgRuten innzoomet. Både tørt, lett og trivelig å rusle rundt her oppe. Mange fine bergflater å gå på, som vi ser. Og en utmerket utsikt!

 

180512i-Trollheimen.jpgHer skuer vi mot Trollheimens "hvite diamanter", som turkamerat Arild pleier å si. Snota til høyre, og Trollhetta helt til venstre.

 

180512j2-Lomundd.jpgTok et bilde av Lomunddalen før jeg gikk ned fra toppen. For meg er det kortest å kjøre gjennom Lomunddalen for å komme til Viken (fra Børset i Rindal). Vi ser både grønne jorder og snøhvite fjell. Vakkert med kontraster i naturen!