190218b-Stuggudalen.jpg

Stuggudalen. Kjørte etter Lomunddalsvegen, og parkerte der veien til Stuggudalen starter, vel 400 meter nord for grensa mellom Rindal og Orkdal.

 

190218c-Stuggudalen2.jpg

I likhet med mange andre fjell- og markagarder, har Stuggudalen vært krongods, drevet av leilendinger. Etter hvert ble eiendommene oppkjøpt av privatfolk, mange på 1600- og 1700-tallet. Og ofte brukt som seter. Flere Groeggen-garder i Orkdal drev med setring på Stuggudalen. I senere tid er jordene blitt brukt som beiteplass for husdyr. Veldig bra! Det gjør jo at dyrkamarka ikke gror igjen. 

 

190218d-fjellrekke.jpg

Lett å gå bortover myrene nord for Stuggudalen. Skiftende skydekke først på dagen: Overskyet, delvis skyet eller sol. Været ble bare bedre og bedre!

 

190218e-høyløe.jpg

På min første skitur fra Stuggudalen snudde jeg ved denne skrøpelige høyløa nedenfor vestenden av Slettfjellet. Tur nummer to gikk til Vardfjellet, nord for Slettfjellet. Og på denne tredje skituren fra Stuggudalen var altså målet Slettfjellet. Det er alltid interessant å gå og kikke seg rundt i nye områder! Og alltid spennende å finne ei brukbar rute i krevende terreng. En test for både hode og bein!

 

190218f-Ruten2.jpg

På vei til vestenden av Slettfjellet. Imponerende utsikt! Stuggudalstjønnin midt i bildet, og den høye og ruvende Ruten i Hemne i midten lengst bak.

 

190218g-ski.jpg

Satte fra meg skiene under den bratte fjellsida opp til den vestre enden av Slettfjellet. Noen av fjella i bakgrunnen ligger nord for Søvassdalen i Hemne.

 

190218h-snaufjell.jpg

Du slette tid! Elendig skiføre på Slettfjellet. Men praktfull utsikt, som vi snart skal se. Fulgte den fine fjellryggen mot toppvarden etter fotopausen.

 

190218i-Gjømshøgda.jpg

Her ser vi Gjømshøgda (Gimshøgda), et nabofjell på 635 moh. Flere turstier til topps. (Kart kommer senere.)

 

190218j-Lomunddalen.jpg

Lomunddalen, sett fra vestenden av Slettfjellet. Trollheimsfjella i det fjerne strekker seg til værs i et eventyraktig fjellrike. Det er lov å drømme seg bort ...

 

190218k-Jolifjellet.jpg

Jolifjellet er også et fjell som er fristende for fjelltravere. De som går opp fra Stuggudalen, kan vandre over Båtkvelvet. Helt trygt!

 

190218l-Slettfjellet.jpg

Toppvarden i sikte! Jeg har alltid likt å gå på lange og jevne fjellrygger. Vanligvis utmerket utsikt, og veldig trivelig!

 

190218m-toppvarden.jpg

Toppvarden, 683 moh. P-plassen nedenfor Stuggudalen ligger 250 moh. Det er altså ikke så mange høydemeter. Og ikke så mange kilometer å gå!

 

190218n-varde-spor.jpg

Gikk samme vei tilbake. Tok et bilde bakover før jeg tok fatt på den bratte fjellsida. Listet meg nedover langs berghamrene og ned til skiene. Kom til bilen etter fem timer i skog og fjell. Tre varmegrader på P-plassen! Kjøretid på til sammen én time. En fin og varm dag i Orkdal. Veldig fornøyd med turen!

 

190218p-ruta.jpg

Skituren 18.02.2019 er markert med blå prikker. Jeg liker å ta med bilder fra ulike årstider. Fra samme turområde! Nevner bare én turmulighet på kartet: Vi kan få en lett tur til Slettfjellet ved å starte fra Vika (Viken), ved nordenden av Hostovatnet. Parkeringsplass ved gardstunet, hele året. Merket tursti nesten helt til topps. Skuterløype kjøres opp fra samme sted. En populær skitur!   

 

190218q-Viken.jpg

På vei mot Slettfjellet fra P-plassen. Fellestur, 29. mai 2018. En nydelig vårdag!

 

190218r-Hoston.jpg

Tur til Slettfjellet, 12. mai 2018. Min første tur til dette fjellet. Har kommet ut av skogen, og nyter utsikten mot Hoston og Hostovatnet. Vakkert landskap!