170221b-Austistusetra.jpg

Gikk fra Storholten på Rindalsskogen til Snausen, som ligger i Meldal. Dette er Austistu Landsemsetra. Værgudene bød på både skodde, yr, sludd og snø. Hadde holdt med den siste varianten. Krøp under fjøset for å spise. Kjekt med tak over hodet! Her ble det i tillegg golv over hodet.

 

170221c-Utistusetra.jpgLitt bedre vær da jeg stod ved Utistu Landsemsetra. Snausen var i tidligere tider en bebodd fjellgard. Landsem i Rindal kjøpte Snausen allerede i 1694. Etter hvert ble Snausen seterplass for de to Landsemgardene.

 

170221d-bekk.jpgHadde en stygg mistanke om at det ble ekstra mye klabbing og ising under skiene etter kryssingen av bekken ved Stabbvatnet. Stemte det, ja. Ingen tvil!

 

170221e-skispor.jpgPå vei tilbake. Her ved Bergslette. En blanding av våt og tørr snø gir gode forhold for ising under skiene. Nokså merkbart! Etter en skitur på rundt 15 km, kom det klare meldinger fra knærne. Nå er det nok! Bilen ved Storholten ble et etterlenktet og kjært syn. Mer enn vanlig!

 

Snausen.jpgStabb-rennet i Snausen har lange tradisjoner. En trivelig påsketradisjon! Når påska kommer, er det bare å sette kursen mot Snausen igjen. De fleste går til Snausen fra Setra i Romundstadbygda (i Rindal). Snausstabben i bakgrunnen.