Sommerfugler hører sommeren til. Mange har nydelige farger. Dette er en fløyelsringvinge. Så den ovenfor Lauvåvatnet i Todalen. 

Det er mye vi kan drive med på en lang og lys sommerdag. Vi kan treffe slekt og venner, gå på stemner, studere blomster og sommerfugler og dra til fjells. Og mye mer! Her dreier det seg mest om fjellturer. 

Har valgt noen sommerbilder med et stort tidsspenn. Pluss et par bilder med et svakt preg av vår eller høst.

 

z136-stemne.jpg

God stemning på dette Vålåskarstemnet. Og trivselen bare økte da det kom mat på bordet. Hyggelig med slike sosiale aktiviteter!

 

z137-TT.jpg

Mange bruker sommerferien til fjellturer. Slett ikke dumt! Fra Trollheimshytta går det lange og krevende ruter i alle retninger.

 

z138-G-hytta.jpg

Gjevillvassdalen og Gjevilvasshytta er ypperlige utgangspunkt for turer i Trollheimen. Mange går den berømte "Trekanten".

 

z139-Ramssjø.jpg

Selv liker jeg fjelltraktene rundt Nerskogen og Granasjøen ekstra godt: Tørt turterreng, flotte seterhus og mange fristende fjell.

Her har Solveig kommet fram til Ramssjøen, som er bygd som et middelaldersk sælehus, hvor pilegrimene overnattet.

 

z140-Frei.jpg

Folk i Kristiansund har Freikollen som et meget ettertraktet turmål. På en fin sommerdag går de i kø for å komme til topps.

Vi startet fra Vadsteinvika, som er den lengste ruta, men som også er den mest interessante. Traff kun én turgåer. Passet oss bra!

 

z141-Vike.jpg

Møtte ikke en eneste fjellturist den gangen jeg gikk fra Vike ved Eikesdalsvatnet. I starten går stien oppover ei svært bratt fjellside.

Vi ser over Eikesdalsvatnet mot Hoemsdalen og ville romsdalsfjell. Langt bak har vi Gjuratinden med sin karakteristiske topp.

 

z142-Snøtind.jpg

Jeg er glad for at jeg tok turen til Snøtind(en) i Gjemnes før knærne mine ble for skranglete. I dag hadde jeg neppe klart en så lang og krevende topptur. Ruta til toppen er både styggbratt og steinete. Men utsikten er helt fenomenal!

På bildet ser vi mot Langdalen. Og enda lenger mot sørvest har vi Molde by, som vi ikke kan se herfra.

 

z143-Kvitfj.jpg

Anna på vei til toppen på Kvitfjellet i Rauma. Bratt det siste stykket. God utsikt fra toppen mot fjell mellom Åndalsnes og Innfjorden.

Fjellet bak til venstre på dette bildet er Tarløysa. Tar man turen dit en sommerdag med godt vær, slipper man å gå alene. Da vi var der, møtte vi massevis med turgåere og trimmere. Samt noen som ville vise oss hvor raske og spreke de var. Ja, ja, dem om det.  

 

z144-Tarløysa.jpg

Jeg er ikke lenger så glad i å gå i kø, men siden jeg bodde i Molde i flere tiår, måtte jeg ta en tur til Tarløysa. Hørte liksom med.

Min tidligere elev Agnes ville bli med på tur denne gangen også. Hun satte seg på en luftig plass på Aksla, ikke for å tøffe seg, men etter et forsiktig spørsmål fra fotografen. Bra hun ikke har høydeskrekk.

Utsikt mot Herjevatnet og romsdalsfjell på rad og rekke.

 

z147-Hjelmen.jpg

Tur til Hjelmen i Surnadal sammen med søskenbarn Torgeir og søster Oddny, 13. august 2010. Torgeir var så glad i fjellturer. Men om høsten tre år senere tok han sin siste fjelltur. Med en alvorlig sykdom i kroppen, 60 år gammel. Sykdommen tok livet av ham på kort tid. Ufattelig trist!

Vi som fortsatt kan dra til fjells, bør nok benytte muligheten før den blir borte. Slik er det bare.

 

z148-rødsildre.jpg

Det er mye å kikke på i fjellet, for eksempel blomster. Vårplanten rødsildre er utrolig vakker. En fjellplante som skaper glede! 

En av mange grunner til å ta en fjelltur!