08b-gruppe.jpgSongli (to markagarder) ble i sin tid kjøpt av forretnings- og industrimannen Christian Thams (1867-1948). I 1951 ble Songli oppkjøpt av staten, som ønsket at Songli skulle bli en forsøksgard for viltforskning og viltpleie. Hjortedyr stod sentralt. Bildet viser litt av hovedbygningen på Songli. Flere hus på eiendommen er fredet.

 

08c-sykling.jpgVårt første mål var å sykle fra Songli-tunet til Hjortdalshytta i Grytdalen. Grytdalen er vernet som naturreservat. Et av landets største i omfang.

 

08d-hytte.jpgFramme ved Hjortdalshytta, som lå i Thams´ jaktparadis. Hit kom også prins Albert den 1. av Monaco (1848-1922). Ingen fyrstelige på dette bildet. Heldigvis, kanskje. Bare ivrige syklister. Satte igjen syklene ved hytta og gikk oppover lia mot Koksteinen. 

 

08e-gadd.jpgMange gamle og trauste trær i Grytdalen. Dette naturreservatet er rett og slett et eventyrrike med mange historiske spor og minner. Verdt et besøk!

 

08f-Kokstein.jpgFra Koksteinen (Kokksteinen) så vi bl.a. mot fjell og dalstrøk i Snillfjord kommune. 

 

08g-sykkel.jpgHer går det unna! Men Andreas hadde visst full kontroll på sykkelen nedover bakkene mot Songli. Sykling og fottur ble en artig kombinasjon!