z001-kasse.jpg

Stikk UT! er et svært omfattende opplegg med turmål spredt omkring på Nordmøre og i Romsdal, samt på Sunnmøre. I år (2019) kan vi velge blant 398 turer i 30 kommuner. Hver post har en kode som kan registreres digitalt. I skrivende stund (2.9.2019) er det blitt gjort 384 850 registreringer av 22 150 personer. Alt styres av Friluftsrådet i Møre og Romsdal.

Bildet er tatt på Varghaugen (Kvithammaren) ved Vistdalsheia i Nesset, 28. juni 2014. En kort tur, som jeg tenkte å vise noen bilder fra.

 

z002-Eresfjord.jpg

På vei fra Eresfjord til Vistdalsheia. Stoppet på en avkjørsel for å se innover mot Eikesdalsvatnet, omkranset av mektige fjell.

 

z004-stistart.jpg

Stistart ved Sulgrova, nesten på toppen av Vistdalsheia. Godt skiltet! Plass til et par biler på ei brei veiskulder nær bekken.

 

z005-Skjorta.jpg

Oppover til Varghaugen får vi fort god utsikt. I forgrunnen Turhusvatnet (t.v.) og Solhjellvatnet. Skimter litt av Eresfjord-bygda. Bak (t.v.) ser vi Skjorta, den enorme Goksøyra og deretter topper på østsida av Eikesdalsvatnet. De som liker krevende turer, kan prøve seg på Goksøyra. Jeg har vært der én gang. Nok! For interesserte: Goksøyra rager 1337 moh., masta står 1315 moh. Turlengde (t/r): 13 km. Total stigning: 1220 høydemeter. Fantastisk utsikt!

 

z006-toppen.jpg

Oppe på Varghaugen, 622 moh. Midt i bildet Skjorta, som for anledningen hadde på seg ei hvit og skinnende "skjorte". I slutten av juni!

 

z007-Vistdalen.jpg

Som allerede antydet, trenger vi ikke alltid å komme så høyt til værs for å se langt og vidt. Her ser vi nedover Vistdalen. Vakker bygd!

 

z008-Rodal.jpg

Gikk fram på stupkanten for å ta et bilde av Rødalen. (To gardsbygninger med brune tak.) Mer enn 400 høydemeter nedenfor Varghaugen. 

 

z009-dal.jpg

Mot sør har vi Horndalen. Fjella bak er Styggværshaugen (t.v.) og Melkallen. Veldig lett og fint å rusle oppover dalen. Øverst i dalen går det turstier både til Svartvassbu og Vasstindbu. Styggbratt og svært steinete sti opp til Vasstindbu. Gjelder også til Svartvassbu. Lettest å gå til Svartvassbu fra Meringdal ved Eikesdalen, selv om det er ei bratt li i starten. Kan anbefale den turen! 

 

z010-Kalvgjel.jpg

Ser over Horndalen mot Kalvgjeltinden med sine to topper. Vasstindbu ligger bak den borteste toppen. Én tur dit holder for meg!

 

z011-Stranddalsb.jpg

Midt i bildet (i skygge) har vi Stranddalsbotn, nordøst for Sira kirke i Eresfjord. Mange fjell! Bl.a. Vardfjellet og Trolltinden. Åbittinden og Blåfjellet ligger også i dette området. Vi hadde en trivelig Tirsdagstur til Blåfjellet, som er kjent for Blånebu, ei flott steinhytte oppe på toppen.  

 

z012-bilder.jpg

Nedenfor og sør for Stranddalsbotn ligger Kanndalen med sine mange og gamle seterplasser. En interessant fjelldal! Derfra er det lett å gå opp til Nordmørsskaret. Jeg har vært i Kanndalen, men aldri i Nordmørsskaret. Håper på en fin september! Har veldig lyst til å stikke ut til et nytt turmål!