190109b-sti.jpg

Gikk helt hjemmefra. Først til Bølludalen, videre oppover Børsetliin til Liahytta og deretter vestover til Storlia. Fulgte Ytter råket (setervei) oppover lia.

 

190109c-skilt.jpg

Her møtes to gamle seterveier; Ytter og Auster råket (råkjet). Begge disse seterveiene er i senere tid blitt ryddet, merket og skiltet. Brukes nå som turstier.

  

190109d-hytta.jpg

Liahytta ligger nesten helt på toppen av Børsetliin. Den ble bygd i 1952. Liahytta er blitt brukt mye gjennom årene. Trivelig sted!

 

190109e-Rindal.jpg

Sola lyste opp Rindal sentrum da jeg stod ved Liahytta. Fin utsiktsplass!

 

190109f-Gjøtet.jpg

Tykk skodde da jeg kom til Gjøtet. I klarvær ser vi Snota herfra. Det var det bare å glemme! Fortsatte vestover noen hundre meter etter turstien til Duvåsen.

 

190109g-flymerke.jpg

Staken (flymerket) dukket plutselig opp i skoddeheimen. Den står på en liten høyde, som vi på Liahytta kalte Berga. Plassen ligger i østkanten av Storlia. Også her er det som regel god utsikt, og det i alle retninger. Fortsetter vi lenger mot vest, kommer vi først til Seterdalen og deretter til Duvåsen. Et lett turmål! Selv bruker jeg dette området lite på vinters tid. Alt for mye "tullkjøring" med snøskuter. Skrekkelig bråk! Det slipper vi heldigvis i Langlimarka.

 

190109h-truger.jpg

Mange bruker skistaver når de går på truger. Godt å ha i kronglete og bratt terreng. På flat mark er stavene bare i veien. Det er min erfaring.

 

190109i-trugespor.jpg

Trugegåing er enkelt og artig! Ble overrasket over hvor lett det gikk denne dagen. Var ute lenge. Brukte hele dagen! Kom hjem etter nesten seks timer. 

 

190109j-bål.jpg

Langpausen tok jeg på Litlslittet på tilbaketuren. En svartspett fløy skvaldrende forbi da jeg satt der. Forrige vinter hadde jeg fugleforing på Litlslittet.

Jeg har tenkt å fortsette med turbilder med litt tekst til også i 2019. Nettsida mi erstatter album med papirbilder og notisbøker med turbeskrivelser. Av den grunn blir nok ikke alt jeg legger ut så interessant for alle. Håper som før at noen finner turmål som de vil prøve seg på. God tur til alle som trives i naturen!