180505b-stubbe.jpgKjørte etter Halsavegen til Reitan, hvor en merket turrute starter. Gikk først etter en gammel kjerrevei og så på en sti det siste stykke mot toppen. Mye å kikke på underveis! Taxi stilte seg opp ved en underlig stubbe, men skjønte tydeligvis ikke vitsen med det. Gjorde det likevel etter sterk oppfordring fra matmor Jorunn. Taxi blir 13 år 1. juni (2018), noe som for store hunder tilsvarer 90 menneskeår. Meget sprek "dame" etter alderen, må vi si. 

 

180505c-troll.jpgTuren til Svartberget passer utmerket for småbarnsfamilier. Mye rart som fanger oppmerksomheten. Dette er Bestefar og Knerten. Gamle vaner er vonde å vende, sies det. Sikkert riktig, for bestefaren bruker fortsatt smokk! 

 

180505d-Tussan.jpgOgså en del å studere på lang avstand. Her ser vi mot Hjelmen og Tussan. Velkjente turmål!

 

180505e-Saksa.jpgEn tur til Saksa (Blåfjellet) er mye mer krevende enn en rusletur til Svartberget. Selvsagt mulig å ta både korte og lange turer. 

 

180505f-HE.jpgPå toppen er det en velutstyrt gapahuk med bålplass utenfor. Jeg tenkte å skrive meg inn i turboka, men det var ei tegnebok! Med tilhørende fargestifter. Passer nok best for turgåere med små og korte bein dette. Så kan de voksne koke kaffe og grille pølser mens de minste tegner. Ikke dumt!

 

180505g-toppen.jpgOppe på Svartberget, 342 moh. Der snakket vi med grunneier Guri Reiten, som fortalte at det var faren hennes, Steinar, som hadde pønsket ut og satt opp alle de merkelig greiene langs turruta. Artig og spennende å studere for både store og små! I tillegg er det flere fine sitteplasser langs turstien.

 

180505h-Tustna.jpgUtsikt fra Svartberget mot toppene på Stabblandet, Tustna. I forgrunnen Kaldbergsvatnet. Bra med særegne stedsnavn! Vi har nok av "Storvatnet".

 

180505i-turrute.jpgInntegnet turrute til Stikk UT!-posten på Svartberget. I denne sesongen (2018) er det hele 381 Stikk UT!-turer i Møre og Romsdal. Et meget populært og velutviklet prosjekt! Mange spennende turer! Svartberget er også en post på årets Turorientering i Surnadal. (Trimgruppa, Surnadal IL.) Så stikk ut på tur! Alltid kjekt!