x288-Rishaugen.jpg

Etter mange år i Trondheim kom jeg til Kleive i Molde kommune. Bodde der i over 30 år. En stor del av livet mitt! Har plukket ut noen bilder fra den tida. Dette bildet er tatt fra Kleive kirke mot Rishaugen, hvor vi bodde: Rødt hus i midten nesten på toppen av Rishaugen.

 

x289-Groven.jpg

Begynte som lærer på Groven skole på Kleive, høsten 1977. Skolebygningen var nokså nedslitt, og etter hvert ble det planlagt en ny skole på Kleive.

 

x290-tur.jpg

Men mange likte seg på "gamle Groven", selv om det var trangt om plassen. Det er ypperlige turmuligheter på Kleive, så det ble en del "utedager". Vi gikk, sykla eller brukte ski. Her har vi tatt en tur til Kleivvatnet. Godt å komme seg ut av klasserommet en gang i blant! Og mye å oppleve i naturen!

 

x291-nyskolen.jpg

Nyskolen, Kleive skole, ble bygd bak Kleivehallen og grendahuset. Tatt i bruk i januar 2006. Elevene fra skolene Groven og Ødegård fikk en flott skole!

 

x292-husstell.jpg

Mye bedre plass på nyskolen til alle slags aktiviteter. Har også avdelinger for barnehage og SFO.

 

x293-Midthaug.jpg

Brødrene Midthaug er en hjørnesteinsbedrift på Kleive. Midthaug er Norges største produsent av trapper, rekkverk og balkonger. Jeg fikk en omvisning i den enorme fabrikken av Otto Midthaug for en del år sia. Otto var min nærmeste nabo på Rishaugen. Jeg hadde mange gode og hjelpsomme naboer på Kleive!

 

x294-musikk.jpg

17. mai med vårgrønne bjørker og hornmusikk. Vakkert!

 

x295-Osvatnet.jpg

"Utedag" i Osen med blant annet padling på Osvatnet. Var visst spennende!

 

x296-fisk.jpg

Det ble satt ut garn kvelden før vi kom. Bra fangst! Ivrige elever gikk i gang med å sløye fisken og lage et fiskemåltid. 

 

x297-leirskole1.jpg

Fra 1981 til ut på 1990-tallet fikk avgangselevene  på Groven et leirskoleopphold på Renndølsetra i Innerdalen. Den skjeggede musikanten er her sammen med fire unge gitarister: Hilde, Aud, Jon og Stein Åge. Bildet er fra vår første leirskole i Innerdalen, 1981.

 

x298-leirskole2.jpg

Natursti og o-løp. Kristin og Paul hadde full kontroll! Undervisningsopplegget ble godkjent av skolestyret. Foreldre hadde ansvaret for matlaging, m.m.

 

x300-Skalde.jpg

Sommer på Kleive. Den dominerende Skåla lengst bak, garden Skalde i forgrunnen.

 

x301-strand.jpg

Kleivvågen ligger rett nedafor Kleive skole. Idyllisk sted, som blir mye brukt.

 

x302-vann.jpg

Kleivvatnet er et meget poplært turmål! Anlegget vi ser er bygd på dugnad.

 

x303-høst.jpg

Rundt Kleivvatnet er det anlagt en sti. Her kan store og små rusle avsted i fred og ro. Og nyte naturen!

 

x304-personale.jpg

Har slett ikke glemt dem jeg arbeidet sammen med! Først på Groven skole og deretter på Kleive skole. Jeg fikk mange gode dager og år på Kleive!

 

x305-Lykkjebøen.jpg

De siste åra som lærer pluss noen år til som pensjonist, leide jeg småbruket Lykkjebøen på Kleive. Her var det både fritt og fredelig. Hadde en grevling som nabo nedafor husa. Den hadde et hi med flere innganger. Artig skapning! Ei midtsommernatt kom jeg syklende nedover mot husa og møtte en grevling som var på vei oppover. Vi bråstoppa begge to for ikke å kollidere. Jeg satte i et brøl og grevlingen svarte med hissig knurring. Så løp den forbi meg i full fart. Hvem som ble mest overraska, vet jeg ikke. Slår bare fast at åra på Lykkjebøen var ei fin tid! Mange fugler og dyr rundt husa. Spennende plass! 

 

x306-grevlinghi.jpg

Grevlingen ligger jo i hi om vinteren, men den kan ta seg en snartur ut når det er mildvær. De som holdt til på Lykkjebøen, gjorde det. Dette ville jeg sjekke sammen med Henrik. Men da han hørte grynting under beina sine, avslutta vi besøket. Vi lot de som bodde i hiet få fred. Senere så vi at det var dratt ut gammelt liggeunderlag og erstattet med nytt. Kjekt å ligge tørt og godt. Når det blir vår, vil jeg undersøke to bebodde grevlinghi jeg vet om i Rindal.  

 

x307-Lykkjebøen.jpg

Avslutter med et bilde av Lykkjebøen: Morgensol på en nydelig vinterdag. Slike dager setter jeg stor pris på! Hadde bare vinteren vært litt kortere ...