x267-Bjønnarabben.jpg

Rester etter høyløe på Bjønnarabben, en bratt rygg som går ned til Litlbøllu. Jon Langli (1938-2016) var kjentmann, som så mange ganger før.

Ingressbildet: Jon bygde hytta Bjønnarabben i dette området i 2012. Han fikk gjort den ferdig før han gikk bort. Men rakk ikke å bruke den så mye. 

 

x268-høyløe.jpg

Knapphaugløa stod til nedfalls, men ble satt i stand i september 2010. Den fikk nytt tak og ny bordkledning på værveggen. Turstigruppa i Rindal IL organiserte dugnad. Ivrige og flinke karer: Rune Løfald og Magne Nergård på taket, de andre to er Harald Solvik (med sag) og Magne Moholdt.

 

x269-Knapphaugløa.jpg

Knapphaugløa fikk altså forlenget levetida. Her er det Nils Røv og Ingvar Stenberg som koser seg i finværet, 20. juni 2012. En trivelig dag!

 

x270-Knappen.jpg

Ei gammel markastøggu ble også restaurert. Det skjedde i 2005. Samme opplegg: Nytt tak og ny bordkledning på værveggen. Ingen mangel på humør og arbeidslyst! Her ser vi Per Johan Nergård, Knut Nerland og Jon Langli. Alle tre hadde sterk tilknytning til Langlimarka. 

 

x271-torv.jpg

HE og Knut sørget for ny taktorv. Bra at i alle fall noen av de gamle husa i utmarka får stå i mange tiår til. Som ei påminning om ei anna tid.

 

x272-Børter.jpg

Jon på vei hjem etter en vakker høstdag i Langlimarka. Snart kommer en ny vinter med kulde og snø. Det er naturens gang!

 

x273-ski.jpg

Da er det bare å gjøre seg klar for skiturer! Olav Langli viser fram et gammelt skipar. Selv foretrekker jeg kortere ski.

 

x274-snø.jpg

Langlimarka er et ypperlig turområde året rundt. Som før fortalt, hadde jeg min første tur i Langlimarka sommeren 1954.

 

x275-trær.jpg

For å gjenta meg selv atter en gang: Jeg blir aldri lei av å rusle rundt i dette gamle og fredfylte skogområdet. Og det etter 65 år!

 

x276-kvennstein.jpg

En ny vår har kommet! Men kvennsteinen ved Sandåa får ingen "ny vår". Vi må bare beundre folk før oss. De fant løsninger på det meste!

 

x277-håndverk.jpg

De drev med mer enn bare grovarbeid. Å lage en nesting (vidjespenning) er vel ingen stor prestasjon. Men å kopiere den merkverdige greia nederst, blir noe helt annet. Et kunstverk! Det kreves både innsikt, nøyaktighet og tålmodighet. De som vil, kan jo prøve seg på dette! (Bildet ble tatt i Langlia.)