200725b-overløp.jpg

Kjørte innover Folddalen etter bomveien som starter fra Kvammen i Øvre Surnadal. Bildet er tatt fra Gråsjø bru ved Gråsjø kraftverk. Gråsjøen er nå så full at vannet fosser nedover overløpet. Havner i det gamle elveløpet til Folda og renner videre ut i Foldsjøen.

 

200725c-Gråsjøen.jpg

Statkraft har startet forberedelsene til rehabilitering av dammene i Folddalen. Et kjempeprosjekt som vil pågå helt til 2024. På grunn av arbeidet med opprustning av Folldalsveien, vil det bli redusert fremkommelighet i perioden sommer-høst 2020. Da passet det veldig bra med en tindfjellstur i dag.

 

200725d-bekk.jpg

Satte fra meg bilen ovafor kraftstasjonen og gikk mot Gråhaugbekken. En sausti går oppover langs bekken. Svak i starten, men tydelig øverst i lia.

 

200725e-skodde.jpg

Skodde på Tindfjellet, men den lange Dukfonna var synlig. Tindfjellet har en langstrakt og småkupert topp. Nesten 2 km fra nordenden til sørenden. 

 

200725f-bål.jpg

Denne gangen ville jeg gå til sørenden på Tindfjellet. Fant en pauseplass med god utsikt innover Trollheimen. Bakerst til venstre har vi Bolmtrollhetta (Trollhøtta) og i midten mot horisonten ser vi Kufjellet. Den lange rekka med små, grønnfarga topper er Slumpan til venstre og Gardfjellet helt til høyre. 

 

200725g-Trollhetta.jpg

Etter matpausen gikk jeg litt lenger opp på sørenden av Tindfjellet for å ta noen bilder. Stoppet på ca 1040 moh. Høyeste punkt ligger på nordenden, 1167 moh. Der har jeg vært fire ganger før, så det får holde. Vi ser at velkjente Trollhetta (Folddalstrollhøtta) har får nysnø på toppene.

 

200725h-Snota.jpg

Den storslagne Snota hadde lenge vært skjult av skodde. Men plutselig fikk jeg se de to toppene. Høyeste topp på Snota strekker seg 1669 moh.

 

200725i-Tindfj2.jpg

Sola begynte også å lyse opp Tindfjellet. Kanskje det ble mulig å se mer av den lange og nesten flate fjelltoppen?

 

200725j-Tindfj3.jpg

Jo, da! Sola fikk omsider overtaket. Men Dukfonna blir nok liggende ekstra lenge i år. Et kjennetegn ved Tindfjellet er store mengder med flyttblokker.

 

200725k-Foldsjøen.jpg

Tok siste stopp før de bratte nedoverbakkene langs Gråhaugbekken. Foldsjøen lå blank og stille i sommersola. Vakkert!

 

200725l-fjell-sjø.jpg

Snart slutt på fjellturen. Sollyset gjorde at Slumpan og Gardfjellet tegnet seg klart mot en blå himmel med lyse skyer. Det ble en fin dag i Trollheimen!

Det går ingen turstier til Tindfjellet. Heldigvis! vil jeg si. Vi har nok av turruter og merkastier i fjellet. Det er selvsagt trygt og greit å gå etter merka stier. Spesielt i styggvær og tjukk skodde. Selv liker jeg ofte å finne fram til turmål uten stier. Gjerne sammen med andre. Turselskap er alltid trivelig!