190912b-Torhøtta.jpg

Det var meldt regn, og det ble det. Fikk vind som bonus. Helt greit! Her har jeg kommet til trimposten på Torhøtta. Å sitte hjemme og vente på sola, synes jeg er bortkasta tid. Har man lyst på fjellturer, er det vel bare å komme seg ut. Bruke dagene man har! Ser ikke for meg at jeg lever 70 år til.

 

190912c-terreng.jpg

Ypperlig turterreng over skoggrensa! Stien går over en fin fjellrygg med flott utsikt. I bakgrunnen en nokså spesiell steinvarde. (Neste bilde!)

 

190912d-varde.jpg

Denne varden er bygd på en bestemt måte og plassert på et strategisk sted. Den fungerte nemlig i sin tid som tilsiktingspunkt under landmåling. 

 

190912e-Ruten.jpg

Regn og skodde ødela litt av utsikten, men ikke turgleden! Vi ser Stormyra i dalbunnen mens Ruten er skjult av skodde.

 

190912f-Trollheimen.jpg

Topper i Trollheimen i det fjerne. Det hadde selvsagt vært lettere å kjenne igjen fjella i klarvær. Men ingenting å irritere seg over, synes jeg.

 

190912g-rypebær.jpg

Rypebærblad i motlys er et mye brukt fotomotiv. Praktfullt syn! Men bildene får bedre fargemetning med yr eller lett regn i lufta. Det ser vi her!

 

190912h-kart.jpg

Snudde ved nordenden av Langskarven og fulgte Kvennabekken et stykke nedover. Spennende å gå i områder uten stier. Stadig noe nytt å se!

 

190912i-bekkefar.jpg

Har kommet ned til Kvennabekken. Jeg trives i småkupert terreng med bekker, grasmyrer, løvskog og gjerne gamle furutrær. Et variert landskap!

 

190912j-foss.jpg

Hentet vann til kaffekoking fra en sildrende bekk. Da jeg fylte vannflaska, hørte jeg varsellyden fra en trost i nærheten. Stemningsfulle lyder!

 

190912k-trær.jpg

Perfekt bålved! Nesten for galt å fjerne gamle og dekorative gaddkvister. Det er heldigvis rikelig av dem. Jeg pleier likevel å "spare" ekstra flotte trær. 

 

190912l-rast.jpg

Slo meg ned på en fin og lun plass for å ta en lengre pause. Regnet prøvde å slukke bålet, men en liten presenning forhindret det. Skulle ikke mer til!

 

190912m-bål.jpg

På en hustrig dag gir et bål kjærkommen varme. Ellers er jo dårlig turvær egentlig et spørsmål om gode klær. Og det har vi i vår tid! 

 

190912n-flammer.jpg

Høres kanskje dumt ut for noen, men jeg kan sitte lenge ved et bål, slappe av og nyte hvert øyeblikk mens bålet sakte dør ut. Bålet forandrer seg hele tida! Slik er det vel også med oss mennesker: Fra en spe start til full flamme midt i livet. Men etter hvert forsvinner gløden og livet ebber ut. Før det skjer, vil jeg oppleve naturen i alle årstider og i all slags vær. Håper jeg får fortsette med det!