200321b-skilt.jpg

Kom til Bøkleppen etter en times tid med bilkjøring fra Rindal. Planen var å gå til Trodalen, kanskje via Grava. Og en kort tur til Bøkleppnausta til slutt.

 

200321c-vei.jpg

Første del av turen til Trodalen går etter en god kjerrevei (traktorvei). Dette er den gamle ferdselsveien mellom Bøkleppen og Trodalen/Flessa.

 

200321d-Stølen.jpg

Har kommet til Stølen, en plass jeg har skrevet om flere ganger. Var her ganske nylig; 14. januar (2020). Ikke et snøfnugg den gangen. Helt bart!

 

200321e-sti.jpg

Fra Stølen går det en tydelig sti videre. Den slynger seg fram mellom bergknauser og over bekkefar. For det meste gjennom gammel furuskog.

 

200321f-kart.jpg

Mellom Stølen og Trodalen ligger Grava, en liten gard nede ved fjorden, "mellom berg og knaus", som det står skrevet. Ble fraflytta i 1958. Jeg begynte å gå nedover til Grava etter den utydelige, kronglete og umerka stien. Kom til et forholdsvis ungt granskogfelt i et veldig ulendt terreng. I det siste har de hogd ned kratt og store løvtrær som lå på kryss og tvers over stien. Dekt av våt og glatt nysnø. Sleipt! Og tungt å ta seg fram. Snudde og gikk opp til turstien. 

 

200321g-Grava.jpg

Jeg gikk til Grava for noen år sia. Da var det lettere å komme seg fram. Måtte lete en del etter stien da også. Som bildet viser, er det et falleferdig hus som står der i dag. Nesten helt skjult av trær. Ved turstien (den gamle ferdselsveien) lenger oppe i lia henger det to skilt som peker mot Grava. Tja! Kanskje mest for spesielt interesserte. Ikke helt umulig å finne fram. Den som tar utfordringen, kan til slutt havne i Grava.  

 

200321h-Trodalen2.jpg

Nei, det er mye enklere og tryggere å gå til Trodalen. Der var det fastboende folk til 1952. Nå er det et populært sted for turgåere.

 

200321i-Trodalen3.jpg

Det var mange som hadde tatt en tur til Trodalen denne fine lørdagen. De aller fleste pleier å gå fra Flessa. Det er bare 5,6 km tur/retur etter en godt merka sti. På grunn av koronaviruset som herjer i disse dager, holdt jeg god avstand til folka ved huset. Har ikke lyst til å bli smitta! Maten smakte fortreffelig!

 

200321j-sti.jpg

På vei tilbake til Bøkleppen. Solvarmen hadde gjort det vanskelig for nysnøen på de fleste plassene. Akkurat her går stien opp til et flott utsiktspunkt.

 

200321k-Svinnesnebba.jpg

Men snøen på toppen av Svinnesnebba blir nok liggende en stund til. Har vært der to ganger. Uten snø! Et fantastisk flott turmål i Tingvoll!

 

200321l-fjord.jpg

Fra fjell til fjord! Har kommet ned til Naustan (Bøkleppnausta). Her kan vi sette oss ned med maten og skue mot kjente og ukjente fjell.

 

200321m-Naustan.jpg

Naustan ligger bare 1 km fra gardshusa på Bøkleppen. Idyllisk plass!

 

200321n-gapahuk.jpg

Også mulig å få tak over hodet for de som kommer hit. Og som allerede antyda, kan vi se langt herfra. Når det er klarvær. Tar med et eksempel:

 

200321o-fjell.jpg

Bildet er tatt med et kraftig teleobjektiv. Men jeg er egentlig ikke så glad i slike bilder. Landskapet blir sammentrykt og virker unaturlig! Kan kanskje være effektfullt noen ganger. Vi ser mot fjell mellom Innerdalen og Sunndal. Tror vi har Vinnufjellet (med Dronningkrona) og Mohaugen ca midt i bildet. 

 

200321p-Bøkleppen.jpg

På vei fra Naustan til Bøkleppen. Da jeg starta på fotturen, var det rundt 0 grader. Nå var det blitt 4 varmegrader. Og fortsatt sol og vindstille!

 

200321q-Reinsfj.jpg

Det er ofte store kontraster om våren. Reinsfjellet ruver i det fjerne med sin snødekte topp. Mens kjente vårtegn viser seg fram på nært hold.

 

200321r-hestehov.jpg

Da jeg kjørte nedover fra Åsskardhøgda, så jeg at det lyste langs veikanten. Alltid hyggelig å se hestehov! De bærer bud om lysere og varmere dager!