100622b-sti.jpg

Om Turbilder 2010-2013: Har valgt ut én tur fra hvert år. 10 bilder fra hver tur. Kanskje noen får lyst til å ta noen av turene? I så fall: God tur!

Starter med Trollkirka i Fræna. 3,4 km lang sti til grottene fra riksveien mellom Moen (Elnesvågen) og Eide. Godt skiltet og stor parkeringsplass.

 

100622c-info.jpg

Agnes og Ronja leser om Trollkirka: Ei marmor- og kalksteinsgrotte, som vannet har gravd ut i ei fjern fortid. 

 

100622d-inngang.jpg

En av inngangene til Trollkirka. Hovedhulen, hvor vannet renner ut, starter lenger ned og er ca 70 meter lang. Husk lommelykt, ikke fakler! De soter!

 

100622e-fossefall.jpg

Høyeste loddrette foss er rundt 14 meter høy. Vannet stuper ned i ei stor, hvit marmorskål. Fantastisk syn! Viser til ingressbildet.

 

100622f-tjern.jpg

Trolldalsvatna ligger et kort stykke ovenfor Trollkirka. Populær raste- og badeplass. Om sommeren er det "skrekkelig" mange som skal til Trollkirka.

 

100622g-kart.jpg

Vi kan fortsette lenger oppover til skaret mellom Stordalstinden og Blåfjellet. Bratt oppstigning! Enda et "Blåfjell", altså! Men nok om det. Til venstre på kartet ser vi Talstadhesten, et annet ettertraktet turmål. Da jeg var der, gikk vi tilbake om Heian. Kan absolutt anbefale den turen! Storslagen utsikt!

 

100622h-fjell.jpg

Snudde her oppe. Blåfjellet reiser seg til værs i bakgrunnen. Det var disig denne dagen, så jeg droppet avstandsbilder.

 

100622i-utsikt.jpg

Men vi så da litt! Dette blir i retning Malmefjorden. Den tåkedekte toppen til høyre i bildet, ovenfor sjøen, er Skoften, 368 moh. Et lite fjell med stor utsikt! Stien oppover til toppen er nokså spesiell. Mange slags merkverdigheter å kikke på. Spennende for barn! Og en stor gapahuk øverst i lia. Begrepet familievennlig tur passer nok her. 

 

100622j-gutt.jpg

Den yngste deltakeren på turen til Trollkirka, sommeren 2010. Saft i en "Rindalskopp" smakte godt for en liten moldenser på langtur. En ivrig turgåer!