200207b-snøvei.jpg

Kjørte oppover Langlivegen i Rindal. Sola hadde visst tenkt å vise seg fram. Kom for fullt senere på dagen. 

 

200207a-truger.jpg

Satsa på truger denne gangen. Greit å bruke i de bratteste bakkene i Seterlia. Dessuten trodde jeg det var "ekkelt" skiføre innover Langlimarka. Stemte!

 

200207c-Sandåa.jpg

Mer vann enn vanlig i Sandåa. Men mye større vannføring i går etter dager med kraftig regn.

 

200207d-skuterspor.jpg

Det har blitt mange turer oppover Seterlia. Men ingen av turene har vært helt like! Det er mange ting som forandrer seg: vær og vind, temperatur og lysforhold. Og ikke minst hva vi kan se og høre; dyrespor om vinteren, liflig fuglesang om våren, samt andre naturopplevelser. Ingen tur er kjedelig!

 

200207e-benk.jpg

Mange kjenner til såkalte kvilarsteiner ved seterveier. Jeg har min enkle kvilarbenk nær toppen av Seterlia. Passer utmerket med en drikkepause her. Bare for å gjøre det helt klart: Lommelerka var tom da jeg fikk den! Fasongen gjør at den passer godt i ei ryggsekklomme. Flaska fyller jeg med høvelig turdrikk. 

 

200207f-myr.jpg

Fulgte skutersporet så langt som mulig. Gikk det siste stykket uten spor. Tungt! Ustabilt føre med djup og delvis kram snø.

 

200207g-foringsbrett.jpg

Helt tomt! På tide at jeg kom med nye forsyninger til "mine" flygende gjester. De kom raskt til matbordet og forsynte seg skikkelig.

 

200207h-foringsplass.jpg

Satte meg som vanlig på benken ved bålplassen. Spiste og fulgte med på fugleaktiviteten. Alltid godt å ha god tid!

 

200207i-trær.jpg

Kunne ikke sitte ved foringsplassen resten av dagen så jeg tok fatt på tilbaketuren. I bakgrunnen ser vi Skåkleiva, et fjell nord for Tørsetmarka i Rindal.

 

200207j-kart.jpg

Spesielle stedsnavn: 1 Pongtjønna: Kommer av tjønnpong, et lokalt navn på kvit nøkkerose (kvit vannlilje). 2 Geitostdalen: Har ingen anelse om hvem som har virra rundt med en geitost langt til skogs. Hvis det er bakgrunnen for navnet. 3 Tjørvelmyra: Underlig navn! Tjørvel er visstnok et mannsnavn. Tror heller det kommer av tjørrutjell. En plass hvor de drev med tjørrubrenning. Én ting er sikkert: Jeg fikk en fin solskinnsdag på truger!

 

200207k-grønt.jpg

Stoppa ved en sørvendt veiskråning i Seterlia, hvor snøen forsvinner fort. Her vokser det linnea, en dvergbusk med vintergrønne blad. Blomstrer i juni-juli.  

 

200207l-linnea.jpg

Før linnea viser fram sine nydelige blomstrer, kan vi få mange fine naturopplevelser. Også på vinters tid. Det er bare å komme seg ut!