Parkerte som vanlig nedafor Garbergsberget. Kom hit etter 25 minutter på fire hjul. Fortsatte på to truger. Gikk litt saktere da! Fulgte en delvis oppkjørt traktorvei oppover bakkene fra parkeringsplassen.

 

210316c-hytter.jpg

Kort vei opp til hyttene på Stenslettet. Sola kikket fram mellom skyene tidvis. Kom og gikk, kan vi si. Rundt 0 grader.

 

210316d-Garberg2.jpg

Svingte bort til toppen på Garbergsberget. Utmerket utsikt ned til Garberg, en gammel skysstasjon hvor husa er freda.

Her har jeg observert vedehals, en liten fugl med hakkespettfot, dvs. to tær framover og to bakover. Pleier å dukke opp i april-mai.

 

210316e-vei.jpg

Oppe i lia snudde jeg meg for å se om sola klarte å trenge gjennom skyene enda en gang. Det gjorde den. Supert turvær!

 

210316f-oppkomme.jpg

I disse skogområdene er det mange kildeframspring (oppkommer). Virkelig noe å benytte seg av på glovarme sommerdager.

 

210316g-skispor.jpg

Ved Myrhaugbekken kom jeg inn på den oppkjørte skiløypa fra Storås til Garbergsfjellet. Fulgte den noen hundre meter. Fast underlag for trugene. Også lett å gå uten spor. Kram og fast snø. Terrenget vi ser på dette bildet, liker jeg godt. Småkupert og variert! 

 

210316h-furu.jpg

- Hver sin smak, heter det. Gjelder kanskje ikke for trær, men etter min "smak" er gamle furutrær med gaddkvister helt topp.

 

210316i-seter.jpg

Gikk så langt at jeg så Espåssetra (midt i bildet). Snudde og gikk samme vei tilbake. Har tidligere gått på ski til Espåssetra.  

 

210316j-trugespor.jpg

Men sola kom tilbake med lys og varme. Kjempefint å traske på truger i dette flotte snølandskapet. Ser "alt" rundt seg i sakte tempo.

Trugegåing har jeg litt erfaring med. Passer ikke så godt når det er veldig dyp løssnø. Slitsomt å løfte beina høyt gang etter gang. Da er det bedre med ski som skjærer gjennom snømassene. På isskare kan truger være et godt valg. Stegjern under trugene gir godt feste. 

 

210316k-bakke.jpg

På vei til Stenslettet. Bestemte meg for å sløyfe kaffebål denne gangen. Får bli en annen gang!

 

210316l-hyttene.jpg

Nede ved hyttefeltet etter en fin skogstur i midten av mars. Gikk over myrer og hauger, og ruslet langs bekkefar og berg.

Gjensynsglede er er herlig følelse!

210316m-kart.jpg

Det ble en tur på noen få kilometer og fire timer. Kjekt med korte turer også!

 

210316n-gadd.jpg

Naturopplevelser er en meget viktig del av en tur, synes jeg. Og hva er vakrere og mer stemningsfullt enn gammel furuskog? Der er det alltid mye å kikke på og beundre. Trær i mange slags størrelser, stillinger og fasonger. Danker ut alle andre skogtyper. Slik jeg ser det.